Dubbel verlies Jong Oranje (v) in Italië

VoV, 25-08-2018. 5:45 uur. De dames van Jong Oranje verblijven ter voorbereiding op het aanstaande EK U19, dat op 1 september begint in Albanië, momenteel in Italië. Daar speelt de ploeg van bondscoach Julien van de Vyver een drietal oefenduels tegen Jong Italië en één tegen Kameroen, de seniorenploeg van dat land.

Jong Italië, dat zonder de A internationals Fahr, Pietrini en Lubian speelde, won de eerste wedstrijd met 4-0 van Nederland. In de eerste twee sets kon Oranje het de gastheren niet echt moeilijk maken (25-19, 25-18), maar in de derde set was de strijd tot en met 28-28 gelijk opgaand. Daarna was Italië twee keer succesvol. De spek en bonen vierde set ging heel ruim met  25-11 naar de thuisploeg.

Bij Jong Oranje was Indy Baijens met 11 punten topscorer, Demi Korevaar, Lisa Nobel en Vera Mulder zagen acht van hun acties met een punt beloond.

In de bijna twee uur durende tweede ontmoeting waren de teams méér aan elkaar gewaagd en kon Oranje twee setzeges laten noteren. Twee keer een 22-25 winst in de tweede en derde set gaven Oranje na de met 25-19 verloren eerste doorgang een 1-2 voorsprong, die ze echter niet in wedstrijdwinst konden omzetten. Met een ruime 25-15 dwong Jong Italië een vijfde set af, die ze met 15-10 in 3-2 winst veranderen.  Italië had het blok scorend beter staan dan Oranje en was met het aanvallende scoringspercentage ( 47/40%) ook ruim in het voordeel.

In deze wedstrijd waren Annick Meijers en Vera Mulder met 15 punten topscorer. Demi Korevaar kwam tot 12 en Indy Baijens tot 10 treffers. Bij Oranje speelde in beide wedstrijden Dagmar Boom op de liberopositie, zij verving de geblesseerde Suzanne Kos.

Over de derde wedstrijd van Jong Oranje, die gisteren werd gespeeld berichten we later.