Dubbele Eurosped – Regio Zwolle Volleybal

VoV, 10-09-2017. 20:07 uur. Team Eurosped en Regio Volleybal Zwolle oefenden dit weekend twee keer tegen elkaar, zaterdag in Zwolle en vandaaag in Vroomshoop. Tijdens die twee oefensessies speelden ze eigenlijk vier wedstrijden. Twee keer een driesetter, met de derde set tot de vijftien en twee keer een tweesetter.

Regio Zwolle Volleybal presenteerde zich zaterdag in Zwolle aan het thuispubliek. De eerste wedstrijd won de ploeg van Wilfried Groothuis met 2-1, de tweede eindigde in een 1-1 gelijkspel.  De trainer coach van Regio Volleybal Zwolle gaf nadien aan wel tevreden te zijn met de progressie die zijn ploeg maakt.  Op de site Stichting Sportief Zwolle is verder te lezen dat het spel organisatorisch aardig op orde was en dat alle speelsters zowel fysiek als kwalitatief inzetbaar zijn. “Belangrijk aandachtspunt voor het vervolg ligt in de aanval, want daar is meer rendement te halen” wist de coach.

Op zondagmiddag was de Zwolse ploeg te gast in sporthal Het Punt in Vroomshoop. Even leek het erop dat de eerste set een aces – foutserves set zou worden. Die scores vielen tot aan de 8-10 stand als rijpe appelen van de boom. Zwolle nam tot 8-12 afstand, Eurosped begon met Carlijn Koebrugge aan serve aan de inhaalrace. Zij serveerde de thuisploeg naar 15-14, en kreeg daarbij assistentie van Manon Doornenbal aan het net (blokpunt) en van Zwolle, dat een aantal keren in de fout ging.

Zwolle kwam terug (15-16), maar werd ook weer op achterstand gezet (18-16) door onder andere en blokje van Eline Gommans. Bij 21-20 bukte Daphne Knijff, hetgeen een ace tot gevolg had. De volgende opslag van Zwolle was wel mis, waarop Daphne zich op zichzelf revancheerde door drie aces achter elkaar te serveren voor de 25-21 eindstand.

De tweede set kende in de finale meer spanning, al leek het daar bij 19-14 voor Eurosped niet op. De time out van Wilfried Groothuis werkte echter wonderen. Met een aantal aces serveerde Zwolle zich naar 19-18 en kwam vervolgens van 21-18 terug naar 21-20. De serve van Rochelle Wopereis stuiterde twee keer op de netband voordat deze aan Zwolle kant naar beneden viel en de 24-20 betekende. Anneke Ykema en Siska Hoekstra konden setverlies uitstellen, op 24-21 en 24-22 ging Jan Berendsen de time out in. De volgende aanval van Eurosped belandde in het net, pas toen de nood het hoogst was verzilverde Carlijn Koebrugge het setpoint voor 25-23 en 2-0.

De derde set tot de vijftien leek bij 7-2 ook gemakkelijk naar Eurosped te gaan. Opnieuw had de passlijn van Zwolle geen verweer op de opslagen van Daphne Knijff, het geen resulteerde in een hattrick aan aces tot die stand. Anneke Ykema liet na de Zwolse time out op 7-2 zien dat ook de passlijn van Eurosped in de problemen kon worden gebracht. Zij serveerde Zwolle naar 7-7 en vanaf dat moment ging het tot aan 13-13 gelijk op, onder vermelding dat Zwolle bij 10-12 een beslissend verschil aan voordeel had. Siska Hoekstra sloeg het winnende punt bij 13-14 tegen de vloer. Eindstand 2-1 voor Eurosped.

Na 10 minuten pauze werd er aan de tweede wedstrijd begonnen. Bij Eurosped begonnen Bo Duteweert en de Amerikaanse mid Laura Beach in de basis. En het duurde de hele set voordat die veranderingen en aanpassingen verwerkt waren. Zwolle profiteerde dankbaar, onder andere door een fors aantal aces te serveren, we telden er vijf,  tot aan de 4-12 tussenstand. Eurosped was duidelijk van slag en kreeg er fors van langs van Zwolle. Bij 10-20 kwam Ester de Vries (?) aan serve en zij kopieerde het serveerkunstje van Daphne Knijff uit de de allereerste set. Met drie aces op rij maakte zij de set uit, eindstand 10-25.

De tweede set van de tweede wedstrijd werd een prooi voor Eurosped. De ploeg herpakte zich na een 1-3 achterstand. Manon Doornenbal, Judith Kamphuis en een ace van Bo Duteweert zorgden voor 4-3 en toen Zwolle ook nog punten begon weg te geven kwamen ze op een 8-5 achterstand.  In het middendeel van de set bouwde Eurosped dat verschil naar 15-10 uit. Wilfried Groothuis moest na een heipaal van Laura Beach, waarop nog twee rake klappen volgden, wel de time out in bij 19-14. Het hielp uiteindelijk niet, eerst wel een beetje (19-16 en 20-18), maar daarna was het uitgewerkt en kon Eurosped werk maken van de laatste vijf punten. Bo lobte 24-20 erin en Judith Kamphuis nam het laatste punt voor haar rekening.

Resumé: In Zwolle werd het 2-1 en 1-1, dus won Zwolle drie sets en Eurosped twee. In Vroomshoop werd het ook 2-1 en 1-1, dus won Eurosped drie sets en Zwolle twee. Eindstand na dit weekend 5-5.