Dubbele winst van Solkema, zege voor Lohuis

VoV, 18-01-2021. 5:37 uur. Spelverdeler Gijs van Solkema kende met zijn oude en nieuwe ploeg SVG Lüneburg een perfecte herstart van het Bundesliga seizoen. Meer dan een maand geleden speelden ze hun laatste duel, afgelopen weekend stond er een dubbelprogramma in en om Berlijn in de agenda, bij KW-Bestensee en VCO Berlijn.

Beide wedstrijden werden met 0-3 gewonnen. KW-Bestensee kon drie sets tot in de twintig bijblijven maar moest uiteindelijk met 22-25, 23-25 en 22-25 toch de meerdere erkennen in de bezoekers. Gezien de gelijke aanvallende scores (42 om 42) werd het verschil blokkerend (5 om 9) en serverend (3 om 5) gemaakt. Ook had de ploeg van Gijs van Solkema, die drie sets in de basis stond en 3 keer scoorde, de lagere foutenlast.

Bij VCO Berlijn, waarvan geen matchreport voorhanden was, won Lüneburg ook met 0-3. Het Duitse Talent Team kreeg 21, 14 en 21 punten mee. Sportief gezien dus een zeer lucratief weekend voor Lüneburg.

Dat gold niet voor Herrsching, de ploeg van Luuc van der Ent. In eigen hal leed zijn ploeg een 0-3 nederlaag tegen Volleys Frankfurt. De verschillen waren klein met de setstanden 26-28, 22-25 en 23-25, maar ook de kleinste verschillen leveren setwinst en competitiepunten op. Van der Ent stond twee sets in de basis en scoorde 5 keer. De scores van blok (8 om 2) en opslag (8 om 7) waren in het voordeel van Herrsching, aanvallend had Frankfurt (34 om 44) het beter voor elkaar, ook hun foutenlast was minder (25 om 21)

Stijn van Tilburg won met Giesen uit bij Unterhaching. Met 1-3 via de setstanden 18-25, 25-19, 14-25 en 23-25. Van Tilburg was scorend erg succesvol met totaal 25 punten.

De stand in de Bundesliga is 1> Friedrichshafen 12-33, 2> BR Volleys 13-32, 3> Düren 13-28, 4> Bühl 11-19, 5> Frankfurt 12-18, 6> Herrsching 12-18, 7> Lüneburg 11-17, 8> Giesen 10-15, 9> KW-Bestensee 12-15, 10> Unterhaching 13-2 en 11> VCO Berlijn 13-1.

Bij de dames in de Bundesliga behaalde MTV Stuttgart een 3-0 zege op Suhl. De gasten bleven alle sets beneden de twintig punten met 19, 17 en 19 punten.

Suhl kwam in de eerste set van 16-11 terug naar 18-16, maar had het nakijken bij de serie van 20-17 naar 24-17. In de tweede set was de overmacht van koploper Stuttgart via de 17-8 en 21-14 voorsprong erg duidelijk en in de derde set ging het tot 17-17 gelijk op, daarna nam de thuisploeg afstand (22-18).

Juliët Lohuis scoorde 6 punten, Laura de Zwart maakte er 2 tijdens de 2 sets dat ze in de basis stond. Stuttgart is met 12-33 koploper, Dresden staat tweede met 11-27, Vilsbiburg is derde met 13-23, Suhl staat op de vierde plaats met 13-22.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto SVG Lüneburg.