Dubbele winst van VCN op VCV

1617VCNvsVCV

VoV, 12-12-2016. 14:11 uur. Zowel de dames als heren van VCN speelden afgelopen zaterdag tegen VCV uit Veenendaal. Beide selectie teams van de thuisploeg wonnen, bij de dames was dat gezien de stand geen verrassing, bij de heren kon je gerust spreken van een stuntje.

Gabberted.com / VCN Dames 1

Na een zware strijd van vorige week tegen VoCASA, stond deze week VCV op het programma. Dit is een wedstrijd waar VCN alle punten moet pakken. VCV staat onderaan de competitie, dus Gabberted.com / VCN Dames 1 is aan hun stand verplicht om deze wedstrijd met 4-0 te gaan winnen.

Met een goede focus gingen de dames van VCN het veld in. Het werd de dames nog wel even lastig gemaakt, door een goede serviceserie aan de kant van VCV, maar uiteindelijk ging de set met 25-21 naar Gabberted.com/VCN.

Vervolgens gingen de tweede en derde set zoals er van tevoren was afgesproken, namelijk veel servicedruk zetten en de foutenlast laag houden. Er werden nog een aantal wissels ingezet aan de kant van VCN en beide sets werden gemakkelijk gewonnen met 25-14 en 25-15.

De winst was al binnen alleen willen de dames van VCN ook alle punten in eigen huis houden. Het werd nog een spannende vierde set, maar uiteindelijk was het toch Gabberted.com/VCN die er met alle punten vandoor ging, 25-23.

Een 4-0 overwinning voor VCN Dames 1. Volgende week spelen de dames om 16.30 uur in Rijswijk tegen Inter Rijswijk Dames 1.

Laudame Financials/VCN Heren 1

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van Laudame Financials/VCN Heren 1 het opnemen tegen de koploper uit de competitie VCV Heren 1.

Het team van VCV bestaat uit veel oud – eredivisiespelers, dus de mannen van VCN moesten alles geven in deze wedstrijd. De eerste set werd meteen het verschil duidelijk gemaakt dat VCV een sterke ploeg is, deze set werd verloren met 15-25.

Laudame Financials/VCN Heren 1 heeft de eerst set even kunnen wennen aan het niveau van VCV en pakte het meteen goed op. De teams waren en elkaar gewaagd en er werd goed geblokkeerd aan de kant van VCN. Daan Spijkers maakte het goed af met zijn sterke aanval en de set werd nipt gewonnen met 28-26.

Ook de derde set was erg spannend en Lucas Vroom vormde een sterk blok voor VCN. Ook deze set ging het gelijk op en mannen van Capelle a/d IJssel wisten zich groot te houden. Ook deze set werd nipt gewonnen met 26-24. De mannen van VCV zijn dit seizoen nog ongeslagen geweest, de taak dus voor Laudame Financials/VCN Heren 1 om dit te gaan veranderen. En dit gebeurde ook want de vierde set ging met 25-21 naar VCN!

Een welverdiende 3-1 winst voor Laudame Financials/VCN Heren 1! Aanstaande zaterdag 17 december spelen de heren om 17.00 uur in Houten tegen Taurus Heren 2.

gh @ VoV, verslagen via  Maureen Weernekers,  Sponsorcommissie VCN. Foto Volleypictures.nl