Duels Europese cups (v) met NL-inbreng

VoV, 11-01-2023. 7:00 uur. Gisteravond waren er in de drie Europese toernooien Nederlandse speelster actief. Winst was er in de Champions League voor MTV Stuttgart en Vero Volley Milano, ook in de CEV Cup was er een zege voor een team met NL-inbreng en in de Challenge Cup was er winst en verlies. Maar dat kon ook niet anders gezien het Hollandse onderonsje bij Panathinaikos vs.  Neptunes Nantes.

Champions League:

MTV Stuttgart had het in de eerste twee sets knap lastig met het Poolse Rzeszow. Via 21-25 en 20-25 kwamen ze op een 0-2 achterstand. Vanaf de derde set herpakte de ploeg zich en dirigeerde spelverdeelster Britt Bongaerts haar team naar drie setzeges op rij. Via de ruime setstanden 25-19, 25-14 en 15-9 stond er aan het eind toch nog een 3-2 zege op de borden.  Eline Timmerman scoorde 14 keer waarvan 4 blokkerend, Jolien Knollema liet een dozijn punten noteren en Britt Bongaerts had blokkerend 3 keer succes. Krystal Rivers werd met 27 punten de topscorer.

Vero Volley Milano kende geen enkel probleem in de uitwedstrijd tegen Stara Pazova. Zij hielden de thuisploeg drie keer ruim onder de twintig punten (14, 16, 13). De eigen score was met 30 om 62 wel heel dik in het voordeel van de Italiaanse topploeg, waar Nika Daalderop in de basis ontbrak, Paola Egonu werd met 16 punten de topscorer.

CEV Cup:

SC Dresden van Hester Jasper en Famke Boonstra behaalde een moeizame 2-3 overwinning tegen het Zwitserse Neuchatel. Teams wonnen om beurten een set tot aan 2-2, waarbij de Duitse ploeg steeds een achterstand moest goedmaken. Dat deden ze via 20-25 in de tweede, waarmee de 25-21 ongedaan werd gemaakt en met 18-25 in de vierde, waarmee de 25-18 in de derde set weggepoets werd. In de tiebreak werd het 11-15.

Dresden scoorde vooral blokkerend veel (3 om 17 punten), maar kwam aanvallend duidelijk tekort (15 punten). Hester Jasper scoorde 1 keer, een scoringspercentage van 12%, passend had ze een positieve score van 83%. Famke Boonstra speelde niet.

Challenge Cup:

Het duel tussen Panathinaikos, koploper in Griekenland, en Neptunes Nantes, koploper in Frankrijk in de kwartfinale van de Challenge Cup eindigde in een 1-3 zege voor de Franse ploeg. Panathinaikos kon de tweede set met 27-25 voor zich beslissen, in de andere kregen ze steeds 21 punten mee.

Maret Grothues scoorde 11 keer, Marrit Jasper kwam tot 7 punten. Nantes maakte het verschil aanvallend (+9 punten) en blokkerend (+8 punten)

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV en Dennis Trapp.