Vizier op volleybal

 

Duo Kailola/ Ziemba van FAST naar VoCASA (m).

VoV, 09-04-2024. 6:17 uur. Het trainersduo Kailola en Ziemba dat vanwege de beëindiging van het Eredivisieschap van FAST een eind aan hun verbintenis met die club zag komen, gaat volgend seizoen bij de mannen in de Eredivisie aan de slag. De taakverdeling bij VoCASA zal omgekeerd zijn bij die van FAST, Kailola wordt de hoofdcoach en opvolger van Erik Gras, Jacek Ziemba en Misha Latuhihin zullen als zijn assistenten gaan fungeren.

VoCASA koos bewust voor Kailola als hoofdtrainer. In de Gelderlander is te lezen: “Hij is vanaf het begin onze eerste keuze”, verklaart technisch bestuurslid Stephan Haukes van VoCASA. “In het bestuur kennen we Josha allemaal goed. Hij heeft ontzettend veel ervaring. We hebben alle vertrouwen in hem als hoofdcoach. We gaan hier bouwen aan een jonge ploeg, en denken dat hij de perfecte kandidaat is om met die jongens om te gaan. We zagen ook toen hij hier op gesprek kwam dat hij zich bij VoCASA thuis voelt en hij er zin in heeft. Hij gelooft ook in ons doel om over een paar seizoenen bij de top 4 van Nederland te horen.”

Kailola, die in de meeste jaren bij FAST als assistent van Ziemba werkte, droeg de coach uit Boxmeer zelf aan als assistent. Zij vormen dus met Latuhihin, wiens roots ook in het Land van Cuijk liggen, een trio. “Josha werkt graag samen met Jacek”, vertelt Haukes. “Daar staan wij ook helemaal achter. De rol van Misha wordt wat groter dan afgelopen seizoenen. Hij blijft een technische training verzorgen, maar zal zich ook meer bezig gaan houden met het beleid. We vinden het mooi dat we zo een regionale staf hebben.”

gh @ VoV, bron o.a. De Gelderlander. Foto’s Peter Gommans.