Dynamo D2 moest hard voor de zege werken

VoV, 26-09-2021. 13:52 uur. 25 september 2021, de dag dat de Corona maatregelen van de overheid werden geminimaliseerd en dus een volle bak in het Jebbink in Vorden. Wat is dat heerlijk om in te spelen. Voor sommige jonge meiden uit SV Dynamo dames 2 is het dan ook de primeur voor zoveel publiek en het spelen op een centercourt.

Helemaal nieuw aangekleed door Van Gisteren Bouw (trainingspakken en tassen) en inspeelshirts gesponsord door Easywork Barneveld en Foodboss uit Deventer en aangeleverd door Davelaar Sport was de start van SV Dynamo erg goed.

Coach Luuk Jothmann startte met Jasmijn, Joyce, Heleen, An, Laure, Yolenthe en Nikky en Cynthia als libero’s.

Met een zeer goede overtuigende servedruk vloog SV Dynamo uit de startblokken. Met een goede servedruk van Jasmijn en harde klappen van An (in de 3 meter) liep Dynamo makkelijk uit. Alles leek erg makkelijk te gaan, te gemakkelijk naar het bleek want binnen een mum van tijd was de eerste set afgelopen in het voordeel van SV Dynamo. (12-25)

Waar Dash in de eerste set er weinig aan te pas kwam was dit in de tweede set een heel ander verhaal. Ondanks dat het credo: Never charge a winnnig team door coach Jothmann werd gehanteerd kwam Dash goed terug in de wedstrijd. Met een vele malen hogere servicedruk, een hogere foutenlast aan Apeldoornse zijde en het niet doordrukken van de eigen aanval resulteerde in een spannende tweede set. Dash die probeerde te profiteren van slimme ballen via het blok, wat soms ook lukte, scoorde ook meer en verdedigde prima. Met een dubbele wissel om het voordeel van drie aanvallers en Julia even voor Laure zorgde dat Dynamo dames 2 de tweede set binnensleepte. (25-27)

De derde set startte Lieke, Joyce, Heleen, Sara, Julia en Suzanne en natuurlijk de libero’s Nikky en Cynthia.

Een stroeve start van het Apeldoornse collectief en Dash, dat niets te verliezen had en vrijuit ging spelen om zo nog punten te winnen, zorgde voor een zinderende derde set. Lange rally’s, slimme ballen en hard geslagen aanvallen zorgden dat het publiek getrakteerd werd door beide teams op een echte wedstrijd. Laure kwam terug voor Julia en ook een dubbele wissel kon niet verhinderen dat, ondanks de voorsprong, Dash deze set winnend afsloot. De bidons, gesponsord door Volleyinfo.nl, werden weer gevuld want het was warm in Vorden. (26-24)

De vierde set speelde Dynamo meer tegen haarzelf. Frustraties doordat de officials andere interpretaties hadden, en dat soms ook ruiterlijk toegaf, resulteerde in een gele kaart van Heleen. Een duidelijk signaal dat de Apeldoornse equipe nu getergd was tot op het bot maar helaas kon dit nog niet worden omgezet in volleybalacties en dus de vijfde set. (25-19)

SV Dynamo dames 2 wilde winnend afsluiten en in een gelijk opgaande vijfde set kon Dynamo als eerste van kant wisselen. Tot 12-12 bleef het erg spannend. Met Yolenthe aan serve en een optimale focus wist het team van Jothmann alsnog winnend af te sluiten. (12-15)

Aanvoerder Joyce Wassen zei na afloop dat Dash zich prima heeft opgetrokken aan het niveau en Dynamo scherp moet blijven en hard moet blijven trainen om minder eigen fouten te maken en consistenter te worden.

gh @ VoV, verslag van Luuk Jothmann, trainer/ coach SV Dynamo dames 2.