Dynamo en Orion nemen verder afstand

VoV, 12-12-2021. 5:15 uur. Bij de mannen zijn de wedstrijden in de Eredivisie ook over beide weekend dagen verdeeld. Gisteren drie, vandaag twee. Twee van de Top 3 kwamen gisteren in actie, de derde ploeg moet vandaag zien in de stand bij te blijven.

Dynamo behaalde thuis in Apeldoorn een zege zonder set verlies. In de eerste set kon SSS Barneveld de schade tot 25-22 beperkt houden, daarna kwamen ze in de volgende sets niet verder dan 18 en 16 punten.  Martijn Brilhuis werd met 14 punten topscorer bij Dynamo, Johan Gruvaeus scoorde totaal 10 keer voor SSS. De 46 om 33 aanvallende en de 6 om 1 aces maakten grotendeels het voordeel voor Dynamo.

In de eerste set leek Dynamo bij 19-13 (na 12-7 en 16-10) op een heel ruime zege af te koersen. SSS wilde zich daar echter niet zomaar bij neerleggen en kwam terug tot 24-22, waarna Dynamo de set binnenhaalde. In set twee ging het tot 15-13 redelijk gelijk op. SSS had even in het begin geleid, kon na 9-8 in de buurt blijven tot aan 15-13, maar verloor toen het contact, hetgeen via 21-16 in 24-16 en 25-18 resulteerde. In set drie eenzelfde beeld tot aan 5-5, vervolgens sloeg Dynamo zich via 11-7 naar 18-10 om met ruim verschil af te sluiten.

Koploper Orion kende in Doetinchem niet al te veel problemen met het bezoekende Taurus. In feite waren er in de wedstrijd, die met 3-0 (12, 21, 17) door Orion werd gewonnen, maar een paar perioden dat Taurus voor enige spanning kon zorgen. In de tweede set bijvoorbeeld van 18-17 naar 20-19, nadat men een 14-9 achterstand bijna ongedaan had gemaakt. En in de derde set, toen de gasten van 12-9 achter terugkwamen naar 13-12, maar het niet lukte om de gelijkmaker te scoren. Verder was Orion steeds de ploeg die het stuur in handen had.

In set 1 verliep de score na 6-6 via 12-6, 15-7 en 22-9 naar 25-12. In de tweede set maakte Orion na 20-19 het verschil naar 24-19 en in de derde set werd 13-12 naar 17-13 en 22-15 getild. Al met al een duidelijke zaak dus.

Colin Zuijdgeest werd met 16 punten topscorer, bij Taurus maakte Dylan Boerefijn de meeste punten, totaal 9. Totaal 40 om 24 aanvallende punten en 12 om 3 aces zorgden voor het meeste verschil bij de 58 om 31 eigen punten.

Sliedrecht Sport boekte in de streekderby tegen VCN een hele overtuigende en vlotte 3-0 zege. De gasten kregen per set 13, 15 en 14 punten mee. Blokkerend (17 om 2) en serverend (11 om 2) was de thuisploeg vele maatjes te groot. In de topscorerslijst van dit duel waren de eerste vijf plaatsen voor spelers van Sliedrecht Sport, waarbij Rick van der Sluis met 10 punten bovenaan stond. Tom van Reeuwijk werd met 6 punten de meest scorende VCN-aanvaller. Dat VCN in drie sets tot totaal 22 eigen punten kwam is een verdere indicatie dat de thuisploeg oppermachtig was. Sliedrecht Sport komt door deze winst op de begeerde vierde plaats.