Dynamo jeugd presteert uitstekend op NOJK

VoV, 20-02-2018. 5:56 uur. Meisjes A en CMV van de Tubberger volleybalvereniging hebben afgelopen zaterdag uitstekend gepresteerd op de NOJK, de Nederlandse Open Club Kampioenschappen. Beide teams wisten zich te plaatsen voor de finale op 31 maart. Samen met 7 andere teams uit Nederland mag het dan gaan strijden voor de Nederlandse titel.

Meisjes A speelde in Ootmarsum de eerste wedstrijd tegen Sudosa – Desto. Ondanks het prima niveau in de eerste set ging de grote titelfavoriet, die beschikt over 5 1e divisie -speelsters, met 2-0 aan de haal. Tegen het Groningse Lycurgus ging het zeer voorspoedig en won Dynamo met 2-0 (25-16 en 25-12). Het vervolg tegen WSV gaf dezelfde cijfers (25-19 en 25-12). De beslissing in de poule viel in de laatste poulewedstrijd.

De winnaar zou achter Sudosa eindigen. Tegenstander was Set Up ’65. Met name op de buitenkant werd er naar hartelust gescoord en de eerste set werd een prooi voor de Tubberger dames (25-17). De tweede set stond bol van de spanning maar uiteindelijk was het ook Dynamo die deze set won met 26-24 en daarmee de kruisfinale behaalde. De kruisfinale werd een Twents onderonsje.

Rivo Rijssen en Dynamo gingen gelijk op tot de 10. Vanaf dat moment schakelde Dynamo een tandje bij en door met name goed serveer- en aanvalswerk werd het verschil gemaakt (25-20). De supporters uit Tubbergen gingen nog een keertje goed achter meisjes A staan. Tactisch werd de opdrachten goed uitgevoerd en ook de tweede set ging met 25-18 naar Dynamo. Wat een fantastisch resultaat!

Meisjes CMV reisde af naar Houten om daar om 11.00 uur de eerste wedstrijd te spelen. Dinto was daarin de tegenstander en door veel servedruk en weinig fouten aan eigen kant werd de eerste set met 25-7 gewonnen. Ook in de tweede set hadden de Tubberger meiden geen enkele moeite met Dinto (25-9). De kop was eraf.

Orion was de tweede tegenstander. In de eerste set werd uitstekend gespeeld. Met name aanvallend was Dynamo op dreef. Dit resulteerde in een 25-17 overwinning. Zo sterk als de eerste, zo twijfelachtig was de tweede set. Orion won met 12-25 en dat betekende dus een puntendeling (1-1).

De laatste wedstrijd tegen Prima Donna Kaas moest met 2-0 worden gewonnen om zicht te houden op de kruisfinale. Met veel passie en strijd gingen de oranjehemden van start. De tegenstander had in deze wedstrijd geen kans en Dynamo won met 25-14 en 25-15.

De kruisfinale was een feit en daarin kwam Dynamo uit tegen de buurvrouwen van Set Up ’65. Slimme balletjes, veel lef en met name veel plezier brachten de eerste setwinst naar Dynamo (25-22). Het begin van de tweede set was slordig maar daarna werd er uitstekend gespeeld. Bij een voorsprong van 18-12 dacht Dynamo dat de buit al binnen was maar op dat moment kwam Set Up nog gevaarlijk terug. Het lef bleef bij Dynamo en op 25-21 ging het dak eraf in de Houtense sporthal. De finale was behaald, wat een feest.

Met 2 teams komt Dynamo Tubbergen dus uit in de finale. Een prestatie waar de vereniging meer dan trots op is.

gh @ VoV, bron en foto’s v.v. Dynamo Tubbergen.