Dynamo lijdt 3-0 verlies op de Azoren

VoV, 20-12-2018. 5:25 uur. Draisma Dynamo leed gisteravond een 3-0 nederlaag op de Azoren tegen het Portugese Fonte Bastardo. De ploeg uit Apeldoorn kon het alleen in de derde set spannend maken, maar slaagde er net niet in om er een vierde en mogelijk een vijfde uit te slepen. Na twee keer 25-19 was de ploeg van Redbad Strikwerda er met 26-24 in de derde set wel dicht bij.

In de totaal scores hadden de Portugezen op alle drie onderdelen voordeel. Blokkerend was de met 12 om 6 punten het meest, serverend (13 om 10) en aanvallend (27 om 24) minder, maar genoeg. Qua foutenlast was er maar minimaal verschil (22 om 23). Bij Dynamo werden Renzo Verschuren en Mats Kruiswijk met 8 punten de meest scorende spelers.

Na twee verloren sets verving  Strikwerda spelverdeler Freek de Weijer voor Bart van Garderen, Rik van Solkema maakte op de diagonaal plaats voor Nico Manenschijn en Cas Abraham begon voor Wessel Blom. Stefan Boermans, Renzo Verschuren en Mats Kruiswijk bleven in de basis staan, Dustin Bontrop bleef de libero van dienst.

In alle drie sets zag Dynamo de tegenstander via serveseries van Monteiro en Sukhinin afstand nemen. In de openingsset gingen ze van 9-8 naar 16-8 en in set twee van 14-14 naar 14-20. De inhaalrace was beide keren niet goed genoeg om de tegenstander nog in de problemen te brengen. In set één had Dynamo bij 5-7 nog even voorgestaan, in set twee was er bij de 5-10 voorsprong zelfs een ruim voordelig verschil.  In de derde set vocht Dynamo zich van een 18-11 achterstand terug in de wedstrijd. Bij 19-18 waren ze op één puntje genaderd, de 23-23 betekende evenwicht, dat even bleef bij 24-24, maar daarna in Portugese voordeel uitmondde.

Dynamo zal in Apeldoorn via 3-0 of 3-1 winst de golden set moeten verdienen.  De Portugezen hebben dan aan twee setjes voldoende om zich te plaatsen voor de kwartfinale.