Dynamo rukt op, Veracles stoomt door

VoV, 02-02-2020. 10:03 uur.Voor degenen die vanmiddag nog een Twentse volleybalderby willen zien kunnen terecht in de Veste in Borne bij Apollo 8 Dames 2 vs. Wevo ’70. Blijft u liever met de laptop of tablet op schoot bij de kachel op de bank zitten, dan is er voor deze keer ook een livestream, die Rudy van ’t Rood via zijn Facebookpagina verzorgt. Zie daarvoor ons eerder geplaatste artikel van vandaag. De overige teams in de Eerste Divisie A bij de dames kwamen gisteren in actie.

Twee ploegen waren erg succesvol en behaalden de maximale score. Set-Up Dames 2 zette de nederlaag van vorige week in Vorden recht met een 4-0 thuiszege op VC Zwolle II. De gasten kwamen in de eerste en derde set met 21 en 25 punten over de twintigpunten grens, maar kwamen dus wel net tekort, in de twee andere sets hield de ploeg van Damir Colo ze met 25-12 en 25-19 onder die ’magische’ grens.

In Vorden stond er gisteren weer een zege zonder setverlies op het scorebord, alleen waren de vier gewonnen sets nu ingevuld bij de gasten en de nul bij de thuisploeg. Dash verloor met 0-4 (20, 23, 18, 22) van kampioenskandidaat IBM Client Innovation Center Benelux Veracles.

Voor een zeer verrassende uitslag zorgde het jonge Dynamo Tubbergen, al kunnen we natuurlijk niet wekelijks van een verrassende uitslag blijven spreken als de ploeg weer eens van een hogerstaand team gewonnen of maar heel nipt verloren heeft. Dat ze in Friesland bij VC Sneek II met een 1-3 zege aan de haal gingen was in ieder geval voor ons wel verrassend.
De eerste twee sets pakten ze met minimaal verschil (23-25, 26-28), daarna werd er een heel dik verloren 925-12), maar het herstel was indrukwekkend met een 16-25 zege.

Rosstars leed in Varsseveld in de eerste set wel een hele dikke nederlaag. Ze bleven met zeven punten nog ruim onder de tien. In de tweede set ging het wel een stuk beter, maar kwamen ze aan het eind nog ruim tekort (25-19) om een puntje te pakken. Dat deden ze wel in de derde set, waarin ze Heva VCV bijna net zo van het veld speelden op een manier zoals hen dat zelf in de eerste set was overkomen. De 12-25 was een teken dat er wellicht nog meer in zat, hetgeen er echter niet uitkwam. VCV pakte de vierde set met 25-19 en won dus met 3-1.

Krekkers tegen Weghorst Makelaardij WVC Volley was een serve/ pass duel. Waarbij de serve het van de pass won. WVC kreeg onvoldoende grip op de servedruk van Krekkers (17 aces tegen), waardoor er te weinig opties op aanvallend succes waren. Krekkers was ook aanvallen met 42 om 36 punten de betere partij.

In de eerste set kon WVC na een 16-8 achterstand nog wat terugdoen (23-19), maar kwam aan het eind tekort voor de winst (25-20). Lange serveseries maakten het verschil in de tweede set (naar 6-0 en van 13-8 naar 18-8) en via 25-11 kwam Krekkers op 2-0. In de derde set kwam WVC van een 10-8 achterstand op een 10-13 voorsprong en bouwde naar het eind van de set een 17-25 verschil op. In de vierde set werd het na 5-1 vervolgens 11-3 en ondanks verwoede pogingen van de gasten om verlies te voorkomen (18-15, 20-18) trok de thuisploeg de zege toch naar zich toe.

De stand in deze divisie geven we bij het verslag van Apollo D2 vs. Wevo.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Elise Goosen – Haarhuis.