Dynamo Tubbergen geeft geen set af

VoV, 20-09-2021. 5:43 uur. Dynamo Tubbergen dames 1 ontving zaterdag het Friese Sneek 2. De eerste wedstrijd in de Topdivisie van seizoen 21/22.

Na het goede voorbeeld van Isa de mini van de week klonk het eerst fluitsignaal in sporthal de Vlaskoel. Het eerste punt gaat naar Dynamo door een foutserve van Sneek. Hierdoor krijgt de thuisploeg de kans om de voorsprong uit te breiden (5-1). Dynamo pakt een comfortabele voorsprong en houdt dit de gehele set vast. Het tweede damesteam van Sneek krijgt geen kans. En de eerste set gaat naar Dynamo (25-16)

De tweede set begint Dynamo aan serve. En heeft alles vanaf het begin onder controle en houdt de hele set het initiatief in eigen handen. Sneek krijgt een aantal mogelijkheden om te scoren maar via de side out scoort de thuisploeg snel weer. Ook de tweede set gaat naar het team van Rob Luyrink en Tom Engbers (25-17).

Begin 3e set, zal dit de laatste set zijn of krijgt het publiek nog meer te zien?

De 3e set gaat het gelijk op (3-4). Beide teams vragen een time-out aan om een voorsprong te pakken. Dit lukt de thuisploeg, in de 3e set hebben ze een ruime voorsprong te pakken en lijkt de wedstrijd gespeeld. Maar Sneek krijgt toch de kans om nog dichterbij de twintig te komen. Dit laat het team onder leiding van Rob Luyrink en Tom Engbers niet gebeuren en maakt de set snel af. (25-19).

De drie punten gaan overduidelijk naar Dynamo Tubbergen, Sneek 2 wist geen enkele set meer dan 20 punten te scoren. De overwinning werd mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers.

gh @ VoV, bron Babet Baalhuis, Dynamo Tubbergen. Foto Jan van den Noort.