Dynamo Tubbergen MB bij de beste acht van Nederland

VoV, 19-02-2024. 6:54 uur. Dynamo Tubbergen meisjes B reisde afgelopen zaterdag af naar Renswoude. Twee sterkhouders waren er niet bij i.v.m. een skivakantie. Maar ook ondanks dat hadden de Tubberger meiden er enorm veel zin in.

De eerste wedstrijd was een mooie om er in te komen. De Dynamo-meiden speelden frank en vrij, iedereen kwam aan het spelen en uiteindelijk wonnen de Oranje-hemden met duidelijke cijfers (25-15 en 25-11).

De tweede wedstrijd bracht een team van een ander kaliber als tegenstander. Limes uit Utrecht werd de eerste set met een goede serve en verzorgd spel verslagen (25-18). Ook in de tweede set leek het de goede kant op te gaan maar halverwege de set kende Dynamo een mindere periode en de midspeelsters van Limes kwamen beter in stelling. Het gaatje was gemaakt door de ploeg uit Utrecht en Dynamo kon het niet meer op tijd repareren (22-25). Een teleurstelling voor de meiden.

Dit moest echter snel aan de kant worden gezet want Halley uit Wehl stond alweer te wachten. Het bleek een wake-up call want Halley had geen schijn van kans (25-15 en 25-7).

Het werd ongekend spannend in de poule want drie teams konden de kruisfinale nog halen. Doordat Limes met 2-0 van Dinto had gewonnen moest Dynamo 1 set winnen om de kruisfinale te halen en 2 sets winnen om eerste te worden in de poule.

De startopstelling tegen Dinto uit Warmenhuizen werd aangepast zodat het blokkerend beter stond op de sterkste buitenspeelster (nummer 2) van Dinto, Dat wierp zijn vruchten af want Dynamo had de zaakjes goed voor elkaar.

Blokkerend, aanvallend en ook passend was het de betere en werd de eerste set met 25-16 gepakt. De kruisfinale was een feit. Ondanks dat er in de tweede set hard werd geknokt zag je dat de echte spanning eraf was (22-25). Limes en Dynamo gingen door naar de kruisfinale.

En daarin trof het de nummer 1 van de andere poule, VC Zwolle, dat in een rechtstreeks duel om de winst in de poule Havoc met 25-19 en 25-10 versloeg. Dynamo kon de borst natmaken.

Vooraf gaven de neutrale toeschouwers Dynamo niet veel kans maar dat maakte het team, dat de hele dag als een echt team volleybalde, alleen maar sterker. Wat een wedstrijd en wat een niveau haalden de Tubberger meiden. Van begin af aan domineerden de Tubberger meiden.

Meike die het spel uitstekend verdeelde en elke keer de juiste aanvalsters wist te vinden, Pam die het passend en verdedigend als libero top deed, Mette, Wies, Noa, Liz en Robin die de harde aanvallen afwisselden met slimme ballen en Indy en Sophie die op moeilijk momenten top invielen maakte dat Zwolle niet in haar spel kwam.

Op de 25-16 winst was niets op aan te merken. Ook in de tweede set begon Dynamo voortvarend, maar dit keer was het VC Zwolle die halverwege de 2e set het initiatief nam. Dynamo kwam voor het eerst in de wedstrijd passend onder druk te staan en dat leverde een 12-17 voorsprong op voor de Zwollenaren. Dynamo moest in de time-out vluchten.

Dat hadden de meiden even nodig. De draad werd weer opgepakt en door een serve-serie van Noa was de achterstand op 20-20 gerepareerd. Het werd een zenuwslopend eind van de set. Bij 23-23 ramde Wies de bal erin en kwam Dynamo op matchpoint. Indy serveerde onder grote druk prima en een kill-block van Mette maakte plaats voor een ongelooflijk feest voor alles wat oranje was. Bij de beste acht van Nederland.

Dynamo coaches Raymond Keemers en Sophie Mensink : “Wat een dag en wat een niveau hebben de meiden vandaag gehaald. Zij hebben vandaag echt als team gespeeld en dat maakt ons misschien wel het meest trots! Op naar zaterdag 30 maart.”