Dynamo uitstekend en ongelooflijk slecht

“Dat was even een hele rare wedstrijd voor ons. Twee sets is er geen vuiltje aan de lucht en daarna zijn we compleet de weg kwijt. Dat we de wedstrijd wonnen was een kleine pleister op de wonde, maar na de wedstrijd overheerste toch wel een kleine teleurstelling doordat we de punten veel te makkelijk in Maria Parochie hebben gelaten.

We begonnen uitstekend. Met Elisa Kalisvaart weer in de basis en Karin Huiskes op de plaats van de afwezige Marlou Tijhuis was het genieten in de eerste set. Op alle fronten waren we de betere partij. Als je al over een minpuntje kunt spreken dan was het wel dat we teveel servefouten maakten maar de inzet, het enthousiasme en het vertoonde spel vergoede veel. De 14-25 was dan ook wel een terechte afspiegeling van de set.

In de tweede set begon de Krekkers beter in het spel te komen. Aanvankelijk ging het ook gelijk op. De servefouten werden aan onze kant beduidend minder, de pass en het niveau bleef goed. Op het eind van de set maakten we het verschil en met 21-25 hadden we een mooie 2-0 voorsprong in sets te pakken. Zouden we dan eindelijk een keer met een mooi resultaat uit “de Haambrink” vertrekken? Het antwoord was een knetterhard neen!

Met de woorden van FC Twente trainer McClaren: “If you don’t kill the beast it will come back and bite you!” (een mooie manier om te zeggen dat een ploeg een wedstrijd definitief moet beslissen, als daar de gelegenheid toe is, omdat anders de tegenstander terug zal komen in de wedstrijd) gingen we het veld weer in.

Helaas bleken deze woorden niet te werken want het was ongelooflijk hoe we deze set speelden. Het was niet eens zo dat de Krekkers ineens de sterren van de hemel speelde maar het niveau van onze kant was ronduit belabberd. Wissels kregen het team ook niet aan de praat en binnen no-time stond er een onthutsende 25-8 op het scorebord.

Ook bij de speelsters stonden de gezichten op ongeloof. Het was nu zaak om het koppie leeg te maken en gewoon opnieuw aan de set te beginnen. Dat lukte aanvankelijk niet. Krekkers nam een kleine voorsprong maar op de helft van de set kwamen we weer beter in de wedstrijd. Het geloof in eigen kunnen kwam weer terug en punt voor punt kwamen we dichterbij. Ook aan Krekkers zijde werd er oerend geknokt voor elk punt. Het gevolg was dat er leuke rally ’s werden gespeeld en het slot van de vierde set heel erg spannend werd. We kregen nog kans op de winst maar de knokkers van Krekkers trokken aan het langste eind met 25-23.

Een vijfde set moest er dus aan te pas komen. Nu namen we wel snel een voorsprong en stonden we bij de veldwissel drie punten los. Toch konden we dit niet vast houden en kreeg de wedstrijd weer een bloedstollend einde. Zowel Krekkers als Tasche/Dynamo kregen match – punten. Bij 16-17 werd dan toch het punt verzilverd en was de wedstrijdwinst met 2-3 voor ons.

Zoals al gezegd waren we blij dat we de wedstrijd toch nog naar ons toe hebben getrokken maar ook teleurgesteld dat we de wedstrijd behoorlijk hebben weggeven. Als er een kans was geweest om eens een mooi resultaat neer te zetten bij de Krekkers dan was het dit keer wel geweest.”

(Wedstrijdverslag Raymond Keemers, trainer coach Dynamo Tubbergen)