Vizier op volleybal

 

EB: Winnaars Nijmegen verliezen geen setje.

VoV, 04-07-2022. 11:25 uur. Afgelopen weekend werd in Nijmegen om Eredivisie Beach goud gespeeld. Vooraf werden bij de dames Pleun Ypma en Emi van Driel als favoriet bestempeld, mede vanwege hun onlangs in Hamburg behaalde titel van Queen of the Court. Piersma/ Poiesz werden als een van de belangrijkste concurrenten van Ypma/ van Driel gezien.

En dat kwam ook uit want deze twee duo’s speelden in de finale tegen elkaar, met als uitkomst een 2-0 zege (19, 11) voor van Driel/ Ypma. Het gouden duo had in het hele toernooi geen set verloren, alleen in de finale en kwartfinale (23-21) was het een set nipt, alle andere wedstrijden hielden ze hun tegenstanders op ruime afstand.

Het brons in Nijmegen was voor het duo Bell/ Laird, dat de kleine finale met 1-2 van De Jong/ Sonneville won.

Bij de mannen gaan Matthew Immers en Mart van Werkhoven in de tussenstand op de ranglijst aan kop. Het zilveren duo van de laatste twee weken Thijmen Heemskerk en Mick Toet had zich waarschijnlijk voorgenomen nu eens een keer een treetje hoger te eindigen.

Maar dat ging niet door, er was opnieuw zilver voor hen. In de finale waren Immers/ van Werkhoven met twee keer 21-11 gewoon een maatje te groot. Het gouden duo verloor geen setje in Nijmegen en was alleen in de allereerste set in de poule maar nipt sterker dan de tegenstander. Voor de rest wonnen ze alles met duidelijk verschil.

Het brons ging naar Berkhout/ van Solkema, die in de kleine finale met 2-0 (14, 12)  Groenewoud/ van der Loo versloegen.

Dirk Boehlé en Mees Sengers speelden afgelopen weekend een World Tour Future-toernooi in Giardini Naxos, Italië. Via twee zeges in het kwalificatietoernooi plaatsten ze zich voor het hoofdtoernooi.

Het duo werd via zeges tegen Pedrosa/ Campos en Benzi/ Bonifazi (beide keren 2-1) eerste in hun poule. In de kwartfinale was echter het duo Fuller/ O’Shea uit Nieuw-Zeeland in drie sets (21-14, 19-21, 15-12) te sterk. Sengers en Boehlé eindigden op de vijfde plek in Italië.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.