Eclatante zege Bovo op Webton H2

VoV, 13-12-2017. 6:05 uur. In Hengelo (OV) speelde de Hofnar – Bovo afgelopen zaterdag zijn negende wedstrijd van het seizoen tegen Webton Hengelo 2. Waar het in iedere set lang gelijk op ging en het in de derde set echt even billenknijpen was, kon uiteindelijk wederom een 4-0 overwinning op het conto van de Aaltenaren worden bijgeschreven.

In de openingsset was het voor beide teams even zoeken naar de juiste afstemming waardoor het tot 10-10 gelijk op ging. Vanaf daar wist de Aaltense formatie onder leiding van assistent-trainer Pascal Vet een klein gat te slaan dat tot het einde van de set kon worden vastgehouden. Met 20-25 kwam de Hofnar – Bovo op een 0-1 voorsprong.

De tweede set leek in veel opzichten op de eerste, waar de teams lang aan elkaar gewaagd bleken. In de big points werd het even spannend, maar de Hofnar – Bovo wist het hoofd koel te houden en ook deze set naar zich toe te trekken. Met 24-26 werd de 0-2 stand genoteerd.

In set drie gingen beide teams via de side – out lang gelijk op en wist Webton aan het einde van de set een kleine voorsprong te creëren. Middels een time-out aan Aaltense kant werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. Met het nodige geluk kreeg de Hofnar – Bovo bij de stand van 23-24 het setpoint in het schoot geworpen waardoor de 0-3 op het scorebord verscheen.

In de afsluitende set liet de Hofnar – Bovo de teugels iets vieren waardoor Webton het idee kreeg dat er wellicht nog een punt in Hengelo gehouden kon worden. Door in de spelverdeling tactisch te wisselen bleef echter de regie in Aaltense handen en stevende de Hofnar – Bovo equipe op alweer de zevende maximale score van het seizoen af. Met 22-25 werd deze ontmoeting afgesloten en gingen de vijf te verdelen punten allemaal naar de Aaltenaren.

Door puntverlies van de naaste achtervolgers staat de Hofnar – Bovo nu met 41 punten uit 9 wedstrijden fier aan kop in de Derde Divisie A. Aanstaande zaterdag speelt de Hofnar – Bovo formatie zijn op een na laatste wedstrijd van het kalenderjaar, thuis tegen WVC Volley uit Wierden. Aanvang 18.00 uur in de Stationshal te Aalten.

Begonnen: Huisman, Jansen, Korten, Waenink, N. van der Bend, Swijtink, ter Haar.

Kwamen in: Kleine Schaars, B. van der Bend, te Winkel

gh @ VoV, verslag De Hofnar – Bovo Heren 1. Foto Jan van den Noort.