Eczacibasi finalist CL, CEV Cup naar team Beliën.

VoV, 13-04-2023. 6:20 uur. Eczacibasi Istanbul heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Champions League dames. Na de 3-2 nederlaag uit bij Novara wonnen ze gisteravond de thuiswedstrijd met 3-0, hetgeen ruim voldoende was om naar de finale door te gaan. Gezien de andere halve finale tussen Fenerbahce en VakifBank wordt het dus een Turks onderonsje in de finale dit jaar.

In de eerste set ging het heel lang, tot aan de big points gelijk op. Met dan weer voor de een dan weer voor de ander een kleine voorsprong van één of twee punten. Het verschil maakte de thuisploeg na de score van Voronkova voor 20-20. Zij maakte ook de 22-20 en met een ‘dankjewel’ punt voor 24-21 kwam Eczacibasi op setpoint. De foutserve stelde de winst een keer uit, vervolgens was het wel raak voor de 25-22.

In set twee was de thuisploeg met overmacht de sterkste. Al vroeg in de set was er een ruim verschil (8-4) dat spelverdeelster Maja Ognjenovic met een serie naar 13-6 uitbouwde. Boskovic serveerde haar team van 18-11 naar 23-11, Hande Baladin scoorde het winnende punt voor de 25-12 setstand en de 2-0 voorsprong.

Trainer/ coach Stefano Lavarini van Novara hield tijdens de set wissel een gloedvol betoog om zijn team weer op de rails te krijgen en gezien de start van de set leek dat ook succes te hebben.

Novara ging bij 8-9 aan de leiding, maar moest bij 14-12 de time out in. Eczacibasi begon met 20-16 voor aan de big points, bij 20-18 ging de ploeg naar de kant, hetgeen meteen een foutserve van Novara opleverde voor 21-18. Hande Baladin scoorde 23-19, Karakurt, die erg veel aanvallende missers had, maakte 23-20. Het was Boskovic die met haar winnende punt voor 25-21 de set en de wedstrijd besliste.

Boskovic werd met 21 punten de topscorer, bij Novara werd Bosetti met 9 punten de vaakst scorende speelster. Karakurt bleef er eentje bij haar achter. Novara deed zich met de foutenlast van 13 om 26 zelf de das om. Al was hun eigen score met 49 om 37 punten ook beduidend lager.

Scandicci van Yvon Beliën veroverde gisteravond de CEV Cup via de tweede zege op Alba Blaj. Uit was met 1-3 gewonnen, thuis werd het voor 3.250 toeschouwers een snelle en zeer overtuigende 3-0 via de setstanden 25-18, 25-12 en 25-11. Ekaterina Antropova werd met 20 punten de topscorer en MVP,  Yvon Beliën scoorde 4 keer.