ED: De weekendtopper Set-Up vs Eurosped

VoV, 18-10-2019. 5:32 uur. Na de derby van vorige week tussen Apollo 8 en Eurosped staat er deze week opnieuw een duel tussen twee Twentse eredivisieploegen in het Nevobo programma. In Ootmarsum is het nu de beurt aan Set-Up ’65 en Eurosped. Dat beide teams na twee wedstrijden nog ongeslagen zijn geeft de derby iets extra’s en ook de terugkeer van Marianne Het Lam – Scholten, die toch een aantal jaren voor Set-Up de ballen tegen de vloer van de Schalm sloeg en blokkeerde, zal bij beide kanten een vleugje extra ‘we willen niet verliezen’ aan deze confrontatie toevoegen.

Set-Up ’65 won het thuispubliek in de openingswedstrijd van het seizoen voor zich middels veel passie, vechtlust en een grote jeugdige onbevangenheid in haar spel, dat het duel tegen FAST via pieken en dalen met 3-2 werd gewonnen was een echte beloning daarvoor. Afgelopen woensdag waren de jonge Ootmarsumse talenten in net iets meer dan een uur klaar met de Nederlandse talenten, die zich bij TTPA verzameld hebben. De 0-3 winst vierde de ploeg van Tom Engers met de fans op het veld, TTPA zocht na dit duel samen met hun coach Avital Selinger snel de kleedkamers op.

Eurosped liet zich in Borne vorige week zondag nog in de eerste set verrassen (26-24) maar zette daarna de zaken recht, afgelopen woendag boekten ze opnieuw een zege in vier sets door Regio Zwolle Volleybal puntloos naar huis te sturen.

Nog een paar kengetallen van speelsters uit beide teams uit de eerste twee wedstrijden. Merle Baasdam is de productiefste Set -Up speelster tot nu met 41 punten, waarvan 10 aces en 5 blokpunten. Bij Eurosped is dat midspeelster en international Eline Timmerman met 29 punten, waarvan ze er 7 blokkerend maakte. Zij is wel de effectiefste aanvalster met het zeer hoge scoringspercentage van iets meer dan 70%.

Benthe Olde Rikkert scoorde tot nu 25 keer, waarvan 6 aces. Bij Eurosped heeft Vera Mulder er na twee duels 26 op naam staan, waarvan 6 blokkerend. Martine Stevelink scoorde de meeste blokpunten van allemaal, namelijk 8 en Wies Bekhuis die regelmatig in de set een andere rol dan die van spelverdeelster inneemt, is met bijna 69% scoringspercentage de effectiefste aanvalster bij Set-Up. Dat leverde 11 aanvallende punten op.

Tot welke resultaten deze cijferbrei aanstaande zaterdag zal leiden is gezien het feit dat ze behaald werden tegen verschillende tegenstanders van beide teams nog niet duidelijk. Dat het in ieder geval speelsters zijn die de aandacht op zich gevestigd weten van de tegenpartij en het publiek, lijkt wel zeker.