Vizier op volleybal

 

Edmonton: Driessen-Meertens uitgeschakeld

VoV, 18-07-2019. 4:38 uur. Annemieke Driessen en Ilke Meertens waren naar Canada gevlogen voor deelname aan het FIVB World Tour driesterren toernooi in Edmonton, de hoofdstad van de provincie Alberta.

Zij moesten zich via de kwalificaties een plaatsje in het hoofdtoernooi verwerven, dat met de Canadese wereldkampioen Pavan / Melissa een prominente nummer één op de plaatsingslijst van de Main Draw had staan. Driessen / Meerstens stonden in de rankinglijst van de kwalificaties op de elfde plaats, vijf plaatsen lager dan hun Tsjechische tegenstanders Karolina Rehackova / Sara Olivova.

Het was mettotaal 51 minuten een kort optreden van het Nederlandse duo aan de andere kant van de oceaan. Na het 15-21 verlies in de eerste set, kwamen ze in de tweede set terug in de wedstrijd middels een 21-19 zege. De tiebreak was in de finale erg spannend, maar helaas trok Nederland aan het kortste eind. Nipt met 14-16, hetgeen uitschakeling betekende. Gelukkig is er in Edmonton meer te doen dan alleen beachvolleybal.

Naast Driessen – Meertens namen geen andere Nederlandse duo’s deel.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto FIVB.