Een 0-3 nederlaag voor Sliedrecht in Las Palmas

VoV, 10-11-2020. 20:30 uur. Sliedrecht Sport speelde vanavond in de 1/16de finale van de Challenge Cup de thuiswedstrijd tegen CV Gran Canaria in Las Palmas. Dit was vanwege de corona maatregelen niet hier te lande.

De ploeg van Vera Koenen kon libero Emma Rekar wegens een knieblessure niet inzetten, zij fungeerde als assistent-coach en aanspreekpersoon voor Julia Joosten, die haar taak als libero in het team overnam. De omstandigheden in de aanloop naar dit duel waren veel gunstiger voor de Spaanse ploeg (konden normaal trainen en wedstrijden spelen) dan voor Sliedrecht, dat zich moest behelpen met aangepaste trainingen en een maand geleden hun laatste competitiewedstrijd speelde.

Sliedrecht begon met de volgende basis: Op spelverdeling Ana Rekar, libero Julia Joosten, de midspeelsters waren Carlijn Ghijssen – Jans en Denise de Kant, op diagonaal Jolijn de Haan en als passer lopers Christi Wolt en Fleur Savelkoel, met invalbeurten in deze set voor Kirsten Wessels, Rochelle Wopereis en Dagmar Mourits.

Sliedrecht Sport kende een minder goed begin in de openingsset, hetgeen tot uitdrukking kwam in een vlotte 2-7 achterstand. De inhaalrace eindigde bij 8-9, waarop de thuisspelende gasten opnieuw een gaatje wisten e slaan naar 9-14. Opnieuw moest Sliedrecht in de achtervolging, die een 14-16 pauzestand opleverde bij de tweede technische time out. In het laatste derde deel van de set lukte het de Nederlandse kampioen en bekerhouder om het verschil bij 20-20 van de borden te spelen. Het ging bij de big points gelijk op (21-21, 22-22, 23-23) met het eerste setpoint (23-24) voor de ploeg uit Las Palmas, dat ook bij eerste gelegenheid werd verzilverd voor de 0-1 stand in sets.

Cijfers eerste set: Eigen score 12/19 via aanval 6/17, aces 0/1 en blokpunten 6/1. De foutenlast bedroeg 6/11. Bij Sliedrecht werden Kirsten Wessels en Fleur Savelkoel met 3 punten elk topscorer in deze set. Victoria Foucher van de gasten scoorde er 8.

Sliedrecht begon in de tweede set met dezelfde speelsters op dezelfde posities. Het begin was beter, nu hoefden ze vooreerst niet in te halen (4-3, 5-4), maar was dat pas van toepassing rond de eerste verplichte pauze. Tussen de technische time -outs schommelde het verschil tussen drie (6-9) en vijf (11-16) punten in het voordeel van Las Palmas. De Spaanse ploeg was het eerste bij de twintig puntengrens (16-20) en na 18-23 ook het eerst bij de finish (18-25)

Cijfers tweede set: Eigen score 13/20 via aanval 12/15, aces 1/2 en blokpunten 0/3. De foutenlast bedroeg 5/5. Bij Sliedrecht werd Christi Wolt met 4 punten de meest scorende speelster in deze set. Victoria Foucher en Saray Manzano van de gasten scoorden elk 6 keer.

Sliedrecht moest de derde set winnen als ze nog aanspraak op een goed resultaat wilden maken. Een resultaat dat perspectief bood voor de wedstrijd van morgen (zelfde tijd, zelfde locatie). Vera Koenen bracht Rochelle Wopereis (voor Ana Rekar), Maureen van der Woude (voor Denise de Kant) en Kirsten Wessels (voor Jolijn de Haan) in de startende basiszeven en wisselde tijdens de set niet.

De 4-7 achterstand in de derde set maakte Sliedrecht bij 9-9 ongedaan, maar daarna ging het voordeel ook snel weer naar Gran Canaria. De 11-13 werd 11-17 en 13-17. Sliedrecht wilde niet capituleren en al na drie sets de kleedkamer opzoeken. Maar stond wel tegenover een ploeg die de wedstrijd beslist niet langer wilde laten duren dan strikt noodzakelijk. De 14-19 tussenstand gaf hen de beste papieren voor een zege in drie sets. En die beste papieren lieten ze zich niet meer afpakken, het werd 17-21 en bij 18-24 waren ze een rake klap van de zege verwijderd. Die klap werd bij 21-24 uitgedeeld.

Cijfers derde set: Eigen score 16/18 via aanval 14/15, aces 2/1 en blokpunten 0/2. De foutenlast bedroeg 7/5. Bij Sliedrecht werd Kirsten Wessels met 6 punten topscorer in deze set. Saray Manzano maakte er 7 voor de gasten.

Cijfers totaal: Eigen score 41/57. Aanval 32/47, aces 3/ 4, blok 6/6. Foutenlast 18/21. Totaal 62/75. Topscorer Sliedrecht Christi Wolt met 10 punten.

Sliedrecht Sport zal morgen met 0-3 of 1-3 moeten winnen om een beslissende set af te dwingen.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.