Een echte kraker voor Apollo8 heren 1

VoV, 18-01-2019. 6:13 uur.  Voor de mannen van Apollo 8 heren 1 staat aankomende zaterdag een echte kraker op het programma. Op bezoek komt namelijk de nummer 3 van de competitie, VoCASA heren 2 uit Nijmegen. Met een voorsprong van 5 punten op VoCASA is dit dus een ‘echte 10 punten wedstrijd’. Om 18.00 uur zal de eerste volleybal over het net vliegen en daarmee het spektakel losbarsten in sporthal De Veste.

We staan dus nog steeds 1ste in de 2de divisie, met 4 punten voor op de nummer 2 en zoals gezegd 5 punten op de nummer 3. De voorsprong had echter groter kunnen, en misschien ook wel moeten, zijn. Ware het niet dat we ons afgelopen zaterdag in de vingers sneden op bezoek in Barchem. In plaats van scherp en geconcentreerd te beginnen en te laten zien waarom we momenteel eerste staan, was het spel aan Bornse kant slap en onsamenhangend. De afspraken die we hadden gemaakt om BVC ’73 te bestrijden werden niet uitgevoerd en hierdoor kwamen we geen moment lekker in de wedstrijd. Hierbij moet ook gezegd worden dat de diagonaal van BVC ’73, zeker de eerste 2 sets, zowat elke bal scoorde en hiermee een ware plaaggeest was.

De eerste 2 sets werden terecht verloren, er moest iets gebeuren om niet tegen een dikke nederlaag aan te lopen. Hard werken gecombineerd met wat meer fouten van de thuisploeg zorgden ervoor dat we meer en meer in ons ritme kwamen. We wonnen de 3de set met 19-25 en konden ook de vierde set met 22-25 binnenhalen. In de 5de set was het tot de setwissel (8-7) spannend, daarna vielen wij terug in ons spel van de eerste 2 sets. BVC’73 kon gemakkelijk doorstomen en pakte de 5de set verdiend met 15-9.

Was het weer even wennen na een paar weken geen volleybal, wie zal het zeggen. Feit is wel dat er kansen waren om meer punten mee terug uit Barchem te nemen. Ondanks het verlies blijft de voorsprong gehandhaafd doordat ook de concurrenten punten lieten liggen. Het begint er zo langzamerhand uit te zien als een ontzettende spannende competitie waarin iedereen van elkaar kan winnen. Elke volgende wedstrijd dat we nog 1ste staan, zal de tegenstander meer en meer gemotiveerd zijn om punten te pakken. We moeten ons hier beter tegen wapenen en ook zelf scherp spelen, zoals we de laatste wedstrijden voor de winterstop ook deden.

Er is deze week dan ook scherp en fanatiek getraind om er voor te zorgen dat we aankomende zaterdag beter voor de dag komen. Op bezoek komt het talententeam van VoCASA uit Nijmegen, de nummer 3 van de competitie. In de uitwedstrijd overklaste VoCASA ons in het begin van de eerste set met sterk serveren en veel aanvalsgeweld. Richting het einde van de eerste set begonnen we beter in ons spel te komen. De set werd verloren met 25-16, echter was het betere spel de opmaat voor de rest van de wedstrijd. Serverend en aanvallend konden we veel meer druk uitoefenen op de talenten uit Nijmegen en ons niveau werd beter en beter. Met 23-25, 21-25 en 18-25 namen we een 1-3 overwinning mee terug uit Nijmegen.

Beide teams draaien het hele seizoen al bovenin mee in de 2de Divisie en zullen aankomende zaterdag willen laten zien waarom dit zo is. Een echter kraker waarin de punten dubbel zo hard tellen. Om een gat te kunnen slaan met de concurrentie vragen we ook zaterdag weer de hulp in van onze 7de man, het Apollo thuispubliek. Kom ons aanmoedigen in deze spannende wedstrijd! Om 18.00 zal de eerste volleybal over het net vliegen, tot zaterdag!

gh @ VoV, voorbeschouwing van Tijmen Reinders, Apollo 8 Heren 1. Foto Jan van den Noort.