Een klinkend einde van 2023 voor Volley Meerkerk ’95 D1.

VoV, 18-12-2023. 10:09 uur. Zaterdag 16 december werd de laatste wedstrijd van 2023 gespeeld in Sint-Anthonis tegen Somas/Activia D2. We waren van plan om de eerste helft van het seizoen winnend af te sluiten. Vanwege een verkeerd ingevuld DWF zal dit verslag maar één opvallende tussenstand bevatten, want alleen de eindstanden van de sets staan in DWF.

De eerste set begonnen we sterk. We zorgden voor een grote voorsprong (10-20) door servicedruk te brengen en tactisch te blokkeren. Helaas kregen we een lastige service tegen. Deze helft van het seizoen hebben we iets te vaak meegemaakt dat we de set boven de twintig punten ineens verliezen, dus we bleven hard werken en negeerden deze gedachte. We sleepten de set op tijd binnen met 22-25.

In de tweede set stonden we meteen onder druk in de pass. Ook omzeilde Somas/Activia de blokkering en werd het verdedigend dus ook een uitdaging. Dit keer keken we al snel tegen een achterstand aan. We konden het tij niet meer keren en verloren de set met 25-15.

De volgende set, de derde, werd de tactiek aan onze zijde gewijzigd in de blokkering en kregen we de controle weer terug. De passlijn veranderde soms vanwege een slimme dubbele wissel aan onze zijde en dat was soms ook nodig. We scoorden de ene na de andere bal over de buitenkant, via of langs de blokkering. Voor Somas/Activia leek dit frustrerend. We kwamen beiden net als in de eerste set boven de 20, maar weer op tijd trokken wij aan het langste eind. De set werd weer met 22-25 gewonnen door ons.

In de laatste set, want dat werd het gelukkig, bleven we er voor gaan. We waren waakzaam op prikballen vanuit de aanvallers, maar moeten nog blijven trainen op het verdedigen van de doortikbal vanuit de spelverdeler. Het was een spannende strijd, maar we wonnen ook de laatste set, wederom met 22-25. Een verdiende 1-3 winst. Ook de scheidsrechters en het meegereisde publiek hadden genoten van deze spannende pot.

Eindelijk hebben we weer gewonnen en dat was nodig, want de laatste keer was 30 september. Een prachtig einde van een lastige eerste helft van het seizoen, waar we op belangrijke momenten soms net niet de punten wisten te maken. Wie weet is het een mooi begin van alles wat komen gaat in 2024. We wensen iedereen hele fijne feestdagen en zien jullie graag op zaterdag 13 januari om 17:45 uur in de Linde tegen hekkensluiter Halley D1.

gh @ VoV, verslag van Ramona Overdijk, Volley Meerkerk ’95. Foto idem.