Een lach en een traan bij Volley Meerkerk D1

VoV, 08-04-2024. 10:57 uur. Zaterdag 6 april stond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2023-2024 gepland. De uitwedstrijd hadden we met 1-3 gewonnen, dus tijd voor een herhaling.  SOMAS/ Activia D2 kwam in een Linde vol met grote spandoeken terecht en de tribune was weer goed gevuld. Nog één keer betraden we vol enthousiasme in deze samenstelling het speelveld, waarbij een aantal meiden dat voor de laatste keer in zwart/geel deden.

De eerste set begonnen we sterk en we liepen steeds verder uit tot een 17-11 voorsprong. Maar vanaf dat moment stonden we onder druk. SOMAS/Activia vocht zich terug tot 22-22 en nam toen ook nog eens de voorsprong, maar op een 22-24 stand werd het alles of niet en vochten wij ons hard terug mede dankzij een prima serviceserie van Lise. We wonnen de eerste set met 27-25.

Het begin van de tweede set was een kopie van de eerste. Een 17-11 voorsprong werd dan wel een 18-11 voorsprong, maar wederom vocht SOMAS zich terug in de wedstrijd. Op een 24-19 voorsprong leek de set al binnen, maar een serviceserie van vijf punten van de nummer vijf bracht ons bijna in de problemen. Gelukkig was ook het einde een kopie van de vorige set en wonnen we met moeite de set met 27-25. Gniffelend wisselden we van veld, want begin van het seizoen waren de uitslagen vaak precies omgedraaid…

In de derde set was de grootste voorsprong 16-11 en stond het helaas op 20-20 gelijk, dit keer redden we het niet meer, misschien kwam het ook omdat we in ons hoofd even bij het afscheid van Lisan waren. Op 23-23 was daar de eerste publiekswissel, na negen jaar zullen we Lisan haar mooie set ups, positieve aanmoediging en zweetvlekken onwijs missen. Dat we daarna de set met 23-25 verloren namen we even voor lief.

Op een 2-1 voorsprong in sets was het tijd voor de vierde en laatste set, want als het aan ons lag zat er geen vijfde set meer in. Julia scoorden na weken afwezigheid vanwege een schouderblessure eindelijk weer mooie puntjes en op een 20-17 voorsprong was het tijd voor haar om na twee jaar het Meerkerkse veld te verlaten.

Julia gaat iets verder dan Meerkerk volgend seizoen en lekker op reis. Op een 23-19 voorsprong was het aan Wytske om na negen jaar afscheid te nemen van deze mooie club, we gaan haar harde aanvallen en stabiele pass missen. Ze gaat samen met Romy die op 24-19 het Meerkerkse team verliet de ballen er hard in slaan bij Vives D1. Romy liet nog een mooi afscheid achter met wel tien mooie services deze set.

Om er een nog mooier afscheid van te maken wonnen we de laatste set overtuigende met 25-19 en dus een 3-1 winst. We gaan Lisan, Julia, Wytske en Romy niet alleen missen vanwege hun volleybaltalenten, maar ook vanwege hun gezelligheid! We wensen jullie allemaal veel plezier en succes!

Ook willen we het publiek bedanken voor het afgelopen seizoen, jullie waren met vele aanwezig, fanatiek in de aanmoediging en we voelden ons gesteund op lastige momenten, bedankt en tot in september!

Volgende week spelen we dan echt de laatste competitiewedstrijd op zaterdag 13 april om 17:00 uur tegen Simplex/SSS D1. De eerste thuiswedstrijd dit seizoen was tegen SSS en wonnen we met 3-1, we zijn begonnen met winst en zo willen we ook eindigen. Tot dan!

gh @ VoV, verslag van en foto via Ramona Overdijk, Volley Meerkerk ’95.