Een wereldreis resulteert in 4 punten voor Gepidae

VoV, 08-11-2021. 12:54 uur. Na een week rust was het zover. Gepidae mocht voor de eerste keer dit jaar naar het verre Zuid-Limburg, waar VC Landgraaf op ons stond te wachten. Het beloofde een beladen wedstrijd te worden, want meerdere teamgenoten (en ex-coach) hebben een geschiedenis bij Landgraaf.

Na een wereldreis door België begon de eerste set zoals dat Gepidae eigen is, namelijk niet goed. Het was duidelijk dat Gepidae een lange rit in de benen had. Op alle facetten schoten de heren tekort en kwam Landgraaf met ieder punt beter de wedstrijd in. Met een wissel werd nog geprobeerd om het tij te keren, maar helaas was VC Landgraaf in set 1 te goed. Eindstand: 25-19….

In de tweede set werd er gepoogd dit beter te doen. Met de erin gewisselde Jelle en Frank werd er iets meer rust gecreëerd in de passing en werden er blokkerend wat meer punten gepakt. Dit resulteerde in een gat van 6 punten geslagen (12-18 voorsprong). Echter bleek dit niet genoeg voor een makkelijke setwinst. Landgraaf wist zich terug te knokken tot 24-24. Landgraaf bleek echter deze comeback niet te kunnen verzilveren en maakten met twee fouten de set af voor Gepidae.

De derde set werd nagenoeg hetzelfde gestart, de enige wissel was dat Klavs erin kwam op de plek van Joey. Dit resulteerde direct in een goede start en Gepidae wist een voorsprong te pakken. Met behulp van een aantal goede serviceseries en de hervonden motivatie besloot Gepidae even wat druk te zetten. Dit resulteerde in een 16-25 overwinning.

Set 4 was meer van hetzelfde als set 3. Hierin liet Gepidae Landgraaf tot de 10 meedoen, om daarna het verschil te maken. Hoogtepunten in deze set waren de discussie tussen de scheidsrechters, de tellers en de spelers over een mogelijke rotatiefout (die er uiteindelijk niet bleek te zijn) en de wissel waarmee Emiel zijn debuut maakte als diagonaal. Uiteindelijk bleek het verschil in deze set te groot tussen Gepidae en Landgraaf, waardoor de eindstand 17-25 werd.

Een eindstand van 1-3 was minder dan waarvoor we kwamen maar aan het eind was er toch de glimlach op de gezichten. Directe concurrent Next Volley bleek met 3-1 te hebben verloren van Jokers uit Maastricht en hierdoor staan de mannen uit Tilburg weer bovenaan de tweede divisie. Na een lange zware tocht naar huis kan er nu met een goed gevoel en in een stijgende lijn worden toegeleefd naar de thuiswedstrijd tegen Tupos. Hopelijk zien we jullie dan!

gh @ VoV, verslag van Ingmar Limburg. Foto Jan van den Noort.