Eens geen vijfsetter in 2020 voor Dynamo

VoV, 02-02-2020. 17:34 uur. Nieuwe maand, nieuwe kansen. In januari speelde Dynamo Tubbergen in totaal 15 sets in 3 wedstrijden, waarvan er slechts 6 sets werden gewonnen. De goede voornemens zijn er nog niet helemaal uitgekomen, dus daar moest op deze eerste dag van februari verandering in komen.

Met een selectie waar maar één klein personenbusje voor nodig was, vertrok Dynamo Tubbergen richting het hoge noorden. Na een warming-up die wat aan de korte kant was, begonnen de Oranje-hemden aan de wedstrijd tegen Sneek D2.

In de eerste set begon Dynamo sterk, maar ging het aardig gelijk op. Door de hoge serve druk zorgde Dynamo ervoor dat Sneek moeite had met het brengen van de pass. Hier maakten de oranje-hemden gretig gebruik van. Gedurende de hele set ging het gelijk op, maar bij de big points maakte Dynamo het met gretig spel af: 23-25.

De tweede set werd een kopie van de eerste set. Wederom waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Mooie aanvallen van Sneek en goede defenses van Dynamo. Dit werd gevolgd door scherp spel aan het net van Dynamo en een goede passlinie bij Sneek. 24-24… beide coaches haalden alle mogelijke wissels en time-outs uit de kast. Wie had aan het einde van de set de langste adem? Dynamo trok na enkele setpoints tegen de set met 26-28 naar zich toe.

De beruchte derde set volgens traditie volgde bij Dynamo. Van pass tot aanval, van blokkering tot verdediging, niets wilde lukken. Sneek kwam steeds beter in het spel. Dit leidde tot een uitslag van 25-12 in de derde set. Snel vergeten.

Koppen bij elkaar en weer samen knokken voor elke bal. Dynamo pakte de draad weer uitstekend op en begon de vierde set met een ruime voorsprong. Gedreven om niet wéér een 5-setter te spelen, werden de punten snel afgemaakt door de oranje-hemden. Dynamo nam het initiatief, maar gaf Sneek nog even de kans om weer terug te komen in de set. De voorsprong werd weer teruggepakt en een 16-25 leidde tot een 1-3 winst in Friesland!

Met 4 punten op zak ging het kleine busje weer terug naar Twente. Volgende week voor de verandering weer een derby in Tubbergen tegen Apollo. Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Maureen van Leusen, Dynamo Tubbergen. Foto Elise Goossen-Haarhuis.