Vizier op volleybal

 

Eenvoudige middag voor Lycurgus vs. TTPA

VoV, 18-11-2019. 7:20 uur. In Ede speelde SAMEN. Lycurgus zondagmiddag een prima wedstrijd tegen het Talentteam Papendal. Het werd eenvoudig 3-0 via de setstanden 21-25, 11-25 en 17-25. Door setverlies van Draisma Dynamo in de wedstrijd tegen VoCASA blijft SAMEN. Lycurgus op basis van een beter setgemiddelde na zeven speelrondes koploper in de Eredivisie.

Coach Arjan Taaij had na afloop weinig reden tot klagen. ‘We hebben goed gespeeld met een hoge aanvalsefficiency en over de hele wedstrijd maar drie aanvalsfouten en negen van de tien keer pakten we de side-out. Dan is de overwinning duidelijk.’ Daar waar twee weken geleden in de topper tegen Dynamo en vorige week in het begin tegen Advisie SSS het aanvallend niet liep was daar tegen het Talentteam totaal geen sprake van. ‘We waren daardoor zeker niet van slag, maar wisten wel dat we sommige dingen beter moesten doen. Komt bij dat Frits van Gestel en Bennie Tuinstra wat gekwakkeld hebben met blessures en Collin Mahan hebben we een tijdje moeten missen. Afgelopen week voor het eerst sinds een aantal weken weer met dertien man kunnen trainen. Dat gegeven draagt bij aan het spelen van goede wedstrijden.’

De laatste jaren ging het soms niet altijd van zelf in de uitwedstrijd tegen de talenten die sinds kort de thuiswedstrijden in de Van der Knaaphal in Ede spelen. In de competitie werd er in het seizoen 2017/2018 zelfs uit van verloren. Meestal zijn het redelijk close wedstrijden. Daar was zondag totaal geen sprake van. Collin Mahan, Frits van Gestel, Mitch Perinar, Dennis Borst, Sander Scheper, Steven Ottevanger en Stijn Held vormden de basis. Bennie Tuinstra kwam er aan het eind van de tweede en derde set in en Geoffrey van Gent smaakte het genoegen om set twee uit te serveren met een ace. Hij verving toen Perinar heel kort.

Mahan liet in deze wedstrijd direct weer zien waarom de Amerikaan belangrijk is. Met 17 punten was hij topscorer. In de eerste set was nog sprake van de meeste spanning, kijkend naar set twee en drie. Een blok van Van Gestel en Borst zorgde voor het einde van de eerste set. In de daaropvolgende set was van een wedstrijd absoluut geen sprake. 25-11 betekende een walk-over in die fase. Van Gent haalde met een ace de trekker over. Vervolgens was het knap om na zo’n eenvoudig gewonnen set de focus vast te houden en het op voorhand lastige duel simpel naar huis te spelen. Het was Van Gestel die via de brievenbus de wedstrijd binnen ruim een uur naar het verleden sloeg.

Een mooie opmaat naar de bekerconfrontatie tegen Taurus. Het duel in de zestiende finale van de bekerstrijd wordt zondag vanaf 15.00 uur gespeeld in het Alfa-college Sportcentrum.

Draisma Dynamo heeft een lucratief weekend achter de rug, voor wat betreft de gewonnen punten en de stand op de ranglijst. Gisteren werd de afgebroken wedstrijd tegen RECO / ZVH in Zevenhuizen uitgespeeld en door Dynamo met 0-3 gewonnen. Via de setstanden 15-25, 16-25 en 20-25. En daarmee pakten ze binnen 24 uur zes punten en stegen naar een gedeelde eerste plaats op de ranglijst.

De stand is na zeven wedstrijden: Lycurgus en Dynamo 18 punten, Sliedrecht Sport en Orion 17 punten. Dan volgen TTP met 9, Taurus met 8, ZVH met 7, SSS met 6, VoCASA met 3 en Zaanstad met 2 punten.

gh @ VoV, het Lycurgus verslag is geschreven Theo Sikkema, Foto Jan van den Noort.