Vizier op volleybal

 

Eenvoudige overwinning Sovoco D1 op Thor

VoV, 13-03-2023. 5:45 uur. Dit weekend mochten we laten zien dat onze flow echt terug is. We hadden een goede trainingsweek achter de rug. Donderdag deden Floris en Anto demonstratief een gezamenlijk dansje, duidelijk de aandacht vragend van onze verslaggeefster. Of het nu dan wel in het verslag zou komen? Vorige wedstrijd had Sandra meerdere keren een kill-block gehad en dan is de afspraak: Anto en Floris doen een dansje. En dat hadden ze ook gedaan. Maar tot ongenoegen van een trouwe lezer, en van Sandra zelf, had dit niet het verslag gehaald.

En kennelijk ook tot teleurstelling van de staf, gezien hun gedans op een trainingsavond. Nu had onze verslaggeefster natuurlijk gewoon moeten zeggen dat ze erover na zou denken en het misschien nog iets vaker in de praktijk zou moeten zien, voordat het verslag-waardig zou worden. Dat had nog heel wat leuke situaties kunnen opleveren… (en wellicht zelfs meer kill-blocks?!) Maar dit alles bedacht ze te laat en voor ze het wist had ze al toegegeven dat haar geheugen haar gewoon wel eens in de steek laat… Gemiste kans.

We speelden tegen Thor die vechten voor lijfsbehoud. Bij het inlopen kregen Daphne en Hanneke het idee dat een specifieke speelster – van het toch altijd zeer vriendelijke en sportieve team – hen enigszins arrogant aankeek steeds. Wat respectievelijk lachstulpen en extra strijdlust bij ze losmaakte. Overigens kwamen we later tot de conclusie dat dit waarschijnlijk een standaard gezichtsuitdrukking was, want het bleef de hele wedstrijd zo terwijl – sorry, we kunnen er niet omheen – het spel van haarzelf en haar team geen recht gaf tot arrogantie.

We startten met Kyra, Daphne, Kirsten, Sandra, Lieke, Daniela en Hanneke. Hoewel we 4 keer fout serveerden in deze set, pakten we wel direct de controle. Er volgden ook al snel mooie service-series, in deze set bijvoorbeeld van Daphne en Kirsten. De pass lag goed en we konden volop aanvallen. Thor maakte veel fouten. Aan het eind van de set kwam Kim er even in voor Lieke. Zij zit weer bijna op 100% trainingsbelasting en kon zo mooi een paar punten meepakken. Thor kwam niet verder dan 10 punten: 25-10!

De tweede set startten we weer met dezelfde basis. Wederom legden we direct druk bij Thor. Bij hen ging veel fout, bij ons lukte veel. Zo konden we ook een paar nieuwe dingen uitvoeren waar we tot nu toe alleen op hadden getraind. We hadden behoorlijk veel en luidruchtig publiek, leuk! Tegen het einde kwam Eline er weer in voor Kyra. Voor we het doorhadden was het alweer klaar: 25-13.

Ook set 3 begonnen we met de basisopstelling van de eerste sets. Er valt niet heel veel te melden. We speelden stabiel en scoorden mooie punten. Lukte het Sandra 2x in 1 rally niet om een viertje langs het blok te krijgen, dan dacht Kyra bij de 3e poging, dan doe ik het wel zelf in een tweeslag. Echt iedereen had dus aandeel in onze puntenverzameling. Ook nu kwam Eline erin voor Kyra en Anne kwam voor Daphne. Thor ging nog even 2-4 spelen, maar het mocht niet baten. Het werd 25-12 voor ons.

Het moeilijkste in deze wedstrijden is om zelf goed te blijven spelen. Mede daarom gingen we ook in de laatste set in beginsel weer terug naar de vertrouwde basisopstelling. Het lukte ons vandaag echter goed om ons eigen niveau te behouden. We serveerden lekker en regelmatig konden we aanvallen op een eenmansblok. En als je grote voorsprongen pakt, dan mag er best eens gelachen worden om domme fouten.

Bij een overpass van Thor gingen maar liefst drie van ons proberen die – makkelijke – bal te verwerken. Sandra sprong, maar miste en schampte alleen met een vingertop de bal, Lieke maaide vervolgens nog even met de armen in de hoop de bal te raken – tevergeefs – en Hanneke die netjes klaar had gezeten miste vervolgens ook finaal de bal. Oeps.

Alle wissels kwamen er deze set in, voor dezelfde mensen als eerder. Zij pakten het allemaal weer goed op. Tenslotte pakte ook libero Hanneke nog haar punt mee. Een kanonskogel over midden van Daniela kwam op armen van een Thorspeelsters en schoot direct terug over het net. En daar zat Hanneke weer klaar om de rally-pass te brengen. Haar pass viel heel mooi precies achter het net en de Thor speelster die daar klaar stond om later de aanval te gaan blokkeren. Hoppa, een punt voor de libero! Die wijsheid van het gat zien en benutten, komt met de wijsheid van een bepaald aantal jaren volgens Anne. Laten we het daar maar op houden!

Ook nu hadden we de luxe om hier even flink om te lachen gelukkig. De enige teleurstelling was dat we Thor deze set niet onder de tien wisten te houden – wat volgens Kyra een extra taart van Floris zou hebben betekend. Floris kan er zo niet meer tegenop bakken! Dus dat werd wat te gek en we lieten het maar bij 25-10.

Een hele duidelijke en eenvoudige 4-0 overwinning. Ter ere van Hannekes verjaardag wellicht..? (doordenkertje) Of onze flow ook bestand is tegen meer tegenstand, dat zal de komende weken moeten blijken. We hebben in ieder geval weer veel vertrouwen.
Na afloop was er dus taart en bleef een aantal H1 aanmoedigen. En alleen de jonkies van het team bleven hangen voor de shotjes-avond. Verschil moet er zijn.

Volgende week spelen we om 15.30 uur tegen Protos in Utrecht. In de buurt, dus we hopen dat er weer wat supporters zullen willen komen!

gh @ VoV, verslag van en foto via  Hanneke van den Broek, Sovoco dames 1.