Eenvoudige winst Dynamo, Zwolle en Sliedrecht.

VoV, 20-02-2022. 5:54 uur.  In Apeldoorn stonden SV Dynamo en Eurosped voor hun eerste wedstrijd van de weekend dubbel tegenover elkaar. SV Dynamo toonde zich een stuk sterker dan de gasten uit Vroomshoop.

In de eerste set sloeg een serie van 5-2 naar 14-2 een niet meer te dichten kloof, die met maar liefst 15 punten verschil (25-10) eindigde. In de tweede set kwam Eurosped opnieuw ver achter (na 9-8 met 14-9 en 17-11), waarna een knappe inhaalrace hen nog naar 22-22 bracht, maar het net niet lukte setwinst te pakken (25-23). En in de derde set maakte Dynamo ook al vlot het verschil (9-2) en hield die voorsprong via 19-12 vast tot 22-13. Nu strandde de inhaalrace van Eurosped bij 23-20, waarop 25-20 de strijd besliste

Vandaag is er gelegenheid om dit resultaat nogmaals te bevestigen c.q. revanche te nemen in Vroomshoop. Zie ook ons separaat geplaatste verslag.

Voltena leed een 1-3 nederlaag tegen Regio Zwolle Volleybal. Alleen in de derde set kon de thuisploeg goed van zich afbijten en pakte na 16-12 en 21-15 een ruime 25-17 setwinst. In de overige drie sets was Zwolle een maatje te groot.

De 4-9 en 7-18 luiden in de eerste set een dikke 11-25 zege in. In de daaropvolgende set maakte Voltena van 14-23 nog een 20-24 tussenstand voordat de 20-25 op de borden kwam. En na de 1-2 in sets en 7-4 in de vierde set herpakte Zwolle het initiatief en liep uit naar 10-17 en 14-20 om met 15-25 te finishen. Topscorer werd Lara Hendricks met totaal 20 punten, waarvan 5 via de opslag.

Koploper Sliedrecht Sport pakte in Ootmarsum tegen Set-Up ’65, de hekkensluiter, een 0-3 zege. De thuisploeg kon in de eerste set een hele ruime achterstand (12-21) inlopen tot 20-23 voordat Sliedrecht het vonnis velde met 21-25. In de tweede set ging het tot 20-21 (na 3-9, 11-12 en 16-18) gelijk op voordat de gasten zich naar 20-25 sloegen. En in set drie werd 12-13 een 15-20 tussenstand. Sliedrecht pakte de volle buit via 18-25.