Eerste 3-0 zege van het seizoen voor Lycurgus

VoV, 03-11-2022. 4:27 uur. Via 25-23, 25-21 en 25-17 boekt Samen Lycurgus de eerste 3-0 zege van het seizoen. In het Alfa-college Sportcentrum is VoCASA uit Nijmegen woensdagavond het slachtoffer. Door de zege stijgt Samen Lycurgus naar de zesde plaats in de Eredivisie met tien punten uit zes duels.

Na vijf vijfsetters was het tijd om deze reeks in positieve zin te doorbreken via een ruime overwinning. Geoffrey van Gent, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Niels de Vries, Luuk Hofhuis, Jaron Spiegelaar en Markus Held startten in de basis. Zo kreeg Van Gent een kans om vanaf het begin te spelen en begon Jacob Kern op de bank. De Canadees kwam in de derde set binnen de lijnen. In algemene zin was het aanvallend van hoog niveau wat de thuisploeg liet zien. De buitenaanvallers maakten amper fouten. Op andere onderdelen was het wat minder waardoor het geen walk-over was.

Het begin van de wedstrijd was stroefjes bij de thuisploeg. De servedruk ontbrak en bij tegenstander VoCASA werden aanvallend regelmatig goede keuzes gemaakt. Daardoor kwam de blokkering nog niet helemaal uit de verf waardoor het tot 13-13 gelijke tred hield. Daarna trok Samen Lycurgus een sprintje via De Vries en een tikje van Coenen.; 17-14. Via Hofhuis stond het snel 22-18 en leek de set snel binnen te rollen voor de bekerwinnaar, maar een aantal eigen fouten maakten het weer spannend. Het was uiteindelijk De Vries die het derde setpoint blokkerend benutte.

De tweede set kende pas in het tweede deel een beter marcherend Samen Lycurgus. Een 9-6 achterstand moest van het bord gepoetst worden. Een ace van Coenen bracht de stand op 11-11. Daarna trok de thuisploeg via de prima spelende Hofhuis, de zuinig spelende McCauley en Van Gent door naar 17-14. Op 18-14 leek de beslissing al daar, maar toch ging de teller nog naar 20-19. Daarna was het klaar. Waarbij de ace op setpoint van de voor de serve ingevallen Tieme de Jong zeer doeltreffend en overtuigend was.

De Vries bleef in set drie aan de kant. Jesper Schut kreeg zijn kans en de middenman deed het naar behoren. In de laatste set had Samen Lycurgus de controle te pakken. Blokkerend en serverend ging er een tandje bij. Dat vertaalde zich in het wedstrijdbeeld. Een goede serveserie van Hofhuis bracht de score naar 11-5. Na de 14-9, ace van Coenen, kwam Maarten Bartels binnen de lijnen voor McCauley. De Brabander liet zich middels een aantal scores zien. Vanaf 20-15 waren het twee aces van Hofhuis, een puntje van Coenen en drie keer Schut, inclusief het geblokkeerde matchpoint, die een einde aan het duel maakten.

Komende zaterdag wacht een bezoek bij nieuwkomer Prima Donna Kaas Huizen in speelronde zeven.

gh @ VoV, verslag door: Theo Sikkema, Lycurgus. Foto Rudy Biekart.