Eerste driepunter Apollo8 D2 in de Topdivisie

VoV, 07-11-2021. 12:15 uur. We hebben er zeven wedstrijden op moeten wachten, maar de eerste volle buit is binnen. In deze zeven wedstrijden bleven we maar 2x met lege handen, maar een driepunter voor ons was ook nog niet gelukt. De meeste wedstrijden gingen tot nu toe over vijf sets en dan worden de punten nu eenmaal verdeeld.

Maandag in de nabespreking van onze wedstrijd tegen Rivo hebben we afgesproken de frisheid en het enthousiasme van het begin van het seizoen weer op te pakken en te zorgen dat we blijven genieten van onze wedstrijden op het op een na hoogste niveau van Nederland, of zoals de Nevobo het ziet, strijdend om de landstitel der amateurs. De meiden hebben tijdens de trainingen woord gehouden en top getraind, ondanks dat we weer met, de inmiddels gebruikelijke, 8-9 speelsters moesten trainen in plaats van de 12 die we daar graag zien.

Na de nodige afspraken rondom de nieuwe Coronaregels gemaakt te hebben, mochten we zaterdag al vroeg op pad naar Zwolle, want VC Zwolle 2 speelt haar thuiswedstrijden al aan het begin van de middag. Met negen speelsters van het eigen team, een staf van vier personen (door aanvulling van de geblesseerde speelsters) en Isolde Bom wederom als onze reddende inval-engel als libero, gingen we vandaag de strijd aan.

Op voorhand was de wedstrijd een belangrijke vanwege het feit dat we beiden in de onderste regionen van de stand stonden. Wij hebben weliswaar de volledige top van de ranglijst al gehad en daarvan ook van bijna ieder team een of meer punten gepakt, maar daar heb je alleen wat aan als je dan de wedstrijden van lager geklasseerde ploegen weet te winnen en dat was ons in Sneek niet gelukt.

Onze start in de eerste set was best aardig 3-6, maar vanaf dat punt lukte het niet meer. Via 7-7 stoomde Zwolle door naar 15-10 en 18-11. Dit gat was te groot om te dichten. We kwamen nog dichtbij op 22-20, maar de set ging met 25-21 naar Zwolle. Dat moest anders in de volgende sets. Het was allemaal wat te tam en voorzichtig. Ons sterke service- en aanvalsspel liet ons, net als de afgelopen twee weken, flink in de steek en dan blijft er onvoldoende over om de tegenstanders in de Topdivisie te verslaan.

Voor het begin van de 2e set nogmaals herhaald dat we in alles voluit moeten gaan en het team pakte het nu wel op. 1-6, 3-9, 9-16 waren tussenstanden in deze set waarin we met veel meer elan speelden. En dan kun je ook een keer een serie van de tegenstander absorberen, zonder dat er paniek ontstaat. Door zo’n serie kwam Zwolle terug tot 18-19 maar er was geen moment onrust of onzekerheid in het team en de set werd met 20-25 binnengehaald.

In de 3e set wisten we helaas geen mooie voorsprong te pakken in het begin en was het wat stuivertje wisselen qua leiding van de set. Eerst pakte Zwolle de voorsprong en daarna wij een paar keer, maar telkens kwam de andere ploeg weer terug (6-6, 13-13, 17-17). Vanaf 17-17 hadden wij gelukkig de overhand en durfden we met lef te blijven serveren en aan te vallen. Dit hielp ons aan de voorsprong van 19-22, waarna Floor Steenwelle op de serveerplaats in het veld kwam en de set koel uitserveerde naar 19-25.

De 4e set bleek een formaliteit. Zwolle was geen schim meer van het team dat in de 1e set stabiel en met een lage foutlast speelde. Deze set grossierden ze in fouten en liepen wij via 0-7, 3-11, 7-18 en 12-24 eenvoudig naar een setwinst met 17-25 en een 1-3 overwinning.

Met deze overwinning sluiten we aan bij de middenmoot in de Topdivisie en mogen we volgende week in weer een Twentse derby proberen te laten zien dat we daar ook echt thuishoren.

gh @ VoV, verslag van Thijs Prins, trainer/ coach Apollo 8 Dames 2. Foto Rudy van ’t Rood.