Eerste eredivisiezege Sudosa-Desto is binnen

VoV, 31-10-2022. 5:02 uur. Op zaterdag 29 oktober stond alweer de tweede thuiswedstrijd op het programma van de dames van Visser Assen/Sudosa-Desto. Naast het verlies in de voorgaande wedstrijden was er ook verbetering in het spel te zien en de dames waren vastberaden om deze stijgende lijn door te trekken. De tegenstander van dit weekend was Voltena dames 1. Zij hadden een lange reis naar Assen achter de rug vanuit Werkendam.

De eerste set begon de thuisploeg met Danique Aardema als spelverdeler, Cindy Zandstra op diagonaal, passer-lopers Manon Torenbeek en Daphne Kruis, Lisa Boer en Eline Mosselaar op de middenpositie en Danique Hamming als libero. In een volle sporthal Olympus sloeg Eline Mosselaar hard het eerste punt binnen en de wedstrijd was begonnen.

De eerste set liep gelijk op tot 11-11, door een mooie aanval van Lisa en een ace van Cindy werd door Voltena de time out gebruikt. Deze voorsprong werd uitgebreid op de serve van Manon naar 16-12. Na een harde bal van Daphne en een blok van Cindy en Eline nam Voltena de tweede time out op een stand van 19-14. Maar op de serve van Danique Aardema, spectaculaire reddingen en een kill-block van Eline op Raïsa Schoon werd de voorsprong uitgebreid naar 22-14 voor de thuisploeg. Na wat onderbrekingen kon Voltena terugkomen tot 22-18. Na een time-out van Erwin Sikkema en een harde bal van Cindy konden de dames op jacht naar de winst van de set. Na een mooie pipe aanval van Daphne kon Manon de eerste set van 25-20 binnenslaan.

De tweede set begon met dezelfde speelsters in het veld en na een blok van Manon en Lisa was er al gauw een kleine voorsprong van 5-2. Op de serve van Cindy werd deze met prachtige rally’s uitgebreid naar 8-2. Met de scorende Manon op pipe, Daphne aan de buitenkant en goed verdedigend werk van Danique Hamming kon Visser Assen/Sudosa-Desto met prachtig volleybal uitlopen naar 12-4. Voltena kwam scherp uit de time out en door slimme ballen en scores en eigen fouten van Sudosa konden ze de weer terugkomen tot 12-10.

De dames van Sudosa konden zich ook weer herpakken en met een voorsprong van 2/3 punten gingen zij richting de 20 punten. Hierop kon Manon hard de 20-18 binnenslaan. Eline sloeg alert een bal terug en Lisa serveerde een ace wat leidde tot een mooie voorsprong van 23-19. Een harde pipe van Manon zorgde voor setpoint 24-20 en de set leek bijna al binnen. Bij Voltena dacht de goed scorende Lynn van Mill daar anders over en zorgde persoonlijk voor een gelijke stand op 24-24. Beide teams waren getergd deze set binnen te slepen. Cindy sloeg op setpoint tegen koel en hard de bal op de grond en na een spannend gevecht, dat steeds heen en weer ging, sloeg uiteindelijk Manon de tweede set binnen op 29-27.

De altijd lastige 3e set begon Visser Assen/Sudosa-Desto scherp en op de harde sprongserve van Cindy kon ook setter Danique een harde aanval scoren. Daphne sloeg weer een mooie pipe bal binnen op de stand van 6-2 en de voorsprong was gemaakt. Net als we vaker hebben gezien in deze wedstrijd kon Voltena het gat dichten en was stond weer naast Sudosa op 9-9. De stand ging een lange tijd gelijk op en op de serve van Lisa werd weer een gaatje geslagen tot 18-14. De dames waren niet van plan om dit nog uit handen te geven en dankzij de mooie acties van Danique Hamming kon

Danique Aardema goed haar aanvalsters bedienen en kon Eline de 20-16 binnenslaan. Voltena gaf niet op, maar zag hoe na een prachtige rally waar alles in zat hun verdediging de tribune in ketste na een aanval van Manon bij een stand van 23-20. Een pipe aanval en een ace van Manon zorgde voor een stand van 25-20! De 3e set en dus de allereerste winst in de eredivisie dit seizoen was binnen!

Een prachtige 3-0 overwinning op Voltena en een geweldige sfeer op de tribunes zorgden voor een zeer geslaagde avond in de Olympus.

gh @ VoV, verslag van Annelien Alons, PR Eredivisie Sudosa-Desto. Foto Erwin Pranger.