Eerste finale ticket is voor Sliedrecht Sport.

VoV, 01-05-2022. 4:18 uur. Sliedrecht Sport heeft zich gisteravond via een 3-0 zege op VC Sneek geplaatst voor de finale om de landstitel. Na de 0-3 zege in Sneek werd het ook in het tweede duel een zege zonder setverlies voor de titelverdediger.

In de openingsset kwam VC Sneek terug van een ruime achterstand. De inhaalrace na 13-10 en 16-12 leverde bij 19-19 een gelijke stand op. Sliedrecht liep echter meteen weer uit naar 22-19 en sloot met 25-22 af.

In set twee hadden de bezoekers uit Friesland tot aan 14-17 goede uitzichten op setwinst. Een serie van 9 punten naar 23-17 door de thuisploeg verstoorde dat perspectief, waarna Sliedrecht met 25-20 afsloot, op 2-0 in sets kwam en met het resultaat uit de heenwedstrijd het ticket voor de finale dus binnen had.

In de derde set maakte Sneek een 13-9 achterstand goed (13-13), maar moest capituleren toen Sliedrecht er meteen een serie van vijf punten overheen serveerde voor de 18-13 tussenstand. Via 25-20 werd het 3-0.

Bij Sliedrecht waren Jolijn de Haan en Christie Wolt met respectievelijk 14 en 12 punten de meest scorende speelsters, bij Sneek waren dat Anlène van der Meer en Anniek Siebring met 11 en 8 punten. Sliedrecht had een plus van 6 punten op de eigen score en een min van 7 punten op de foutenlast.

Vandaag wordt bij Apollo 8 vs. Regio Zwolle Volleybal beslist welke ploeg het andere finaleticket krijgt. Apollo won in Zwolle met 3-0 en heeft aan twee sets genoeg.

De wedstrijden in de B-poule

De wedstrijd tussen Voltena en Eurosped ging gisteren niet door. In Ootmarsum werd wel gevolleybald, daar speelden Set-Up ’65 en FAST tegen elkaar. De gasten vertrokken er met een 1-3 zege, via de setstanden 20-25, 25-17, 21-25 en 16-25.

Set-Up kwam in de eerste set van een 9-14 achterstand terug in de wedstrijd bij 16-15, kon tot 19-19 bijblijven, maar kreeg toen een lange serie met scores van o.a. Anne Heesakkers, Michelle Koolen en Veerle van den Heuvel tegen voor de 19-24 stand.

In set twee stond de thuisploeg eigenlijk steeds aan de goede kant van de score bij 6-4, 9-6, 13-9 en 22-16, toen FAST de tweede keer de time out inging. Een ace van Elyne Nijhuis zette Set-Up op setpoint bij 24-16, de foutserve van FAST bezorgde hen even later de 25-17 setwinst voor de 1-1 stand.

Jorieke Bodde, Pien Vos en Elyne Nijhuis veranderden in de derde set een 12-15 achterstand in een 19-15 voorsprong. Dat bleek echter in het vervolg niet voldoende om de set binnen te halen. FAST had in Veerle van den Heuvel vervolgens op linksvoor een aanvalsters die alles raaksloeg en in korte tijd vier keer scoorde en met tevens een paar kadootjes van de thuisploeg de stand naar 19-22 tilde. FAST won de set met 21-25.

In set vier snelde FAST vlot naar een 0-4 en 3-11 voorsprong en daarmee was de set en de  wedstrijd wel gespeeld. Na 5-17 kon Set-Up door een slordig spelend FAST nog tot 11-18 terugkomen, maar het verschil was te groot om de bezoekers echt in de problemen te brengen. Via 11-22 en 16-24 werd het door Michelle Koolen, die het laatste punt voor haar rekening nam, 16-25.

Veerle van den Heuvel werd met 25 punten de topscorer van de partij. Jorieke Bodde van Set-Up kwam tot 16 treffers.