Vizier op volleybal

 

Eerste puntverlies Volley Tilburg H1.

VoV, 16-11-2021. 4:55 uur. Het kostte veel energie en vechtlust maar uiteindelijk wist heren 1 ook bij nummer 3 Zaanstad met 2-3 (21-25, 25-16, 16-25, 25-21 en 13-15) aan de winnende hand te blijven. “We vertrokken niet geheel fit uit Tilburg”, zegt coach Renzo Borrani. ”Alle spelers gevaccineerd en negatief getest, maar wel enkele spelers met griepachtige klachten. En een nieuwe blessure voor Yannick Knechten. Uiteindelijk wisten we de pot uit het vuur te slepen door keihard te blijven knokken. Daarom toch met voldoening en trots huiswaarts, in de wetenschap dat we uit bij een sterke tegenstander de winst hadden gepakt. Helaas zonder publiek, want zo’n wedstrijd verdient een volle tribune. Hopelijk blijft publiekloos spelen beperkt tot drie weken.”

Renzo en Martijn Musters begonnen met de vertrouwde basis Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Joeri Polman (pl), Tim van den Berg en Eddy Raaijmakers (mid), Gijs Moonen (dia) en Tom Chermin. Mede dankzij een sterke servicebeurt van Lucas Vermeulen, die voor Tim in het veld kwam, werd de eerste set gewonnen. In set 2 werd de Tilburgse pass-line stevig onder druk gezet wat resulteerde in een aantal directe punten. Omdat gelijker tijd de eigen servicedruk ontbrak en veel fout geserveerd werd won Zaanstad de tweede set gemakkelijk, ondanks de nodige time-outs en spelerswissels.

Na set 2 waren staf en spelers zich ervan bewust dat er voor elke bal gevochten moest worden om te winnen. Dat pikte het team knap op. Set 3 werd gewonnen maar in set 4 keek heren 1 weer tegen een 18-14 achterstand aan. Lucas serveerde Tilburg weer langszij, maar de set ging toch naar Zaanstad. In de beslissende set kon het alle kanten op, maar was het heren 1 die de ongeslagen status vast kon houden en nu met Sliedrecht de ranglijst aanvoert.

Komende zaterdag speelt heren 1 in een lege T Kwadraat tegen Peelpush. De mannen uit Meijel zullen willen stunten tegen een team waarin een aantal ex-Peelpush spelers volleyballen. Heren 1 is favoriet en zal er alles aan doen om ongeslagen te blijven.

De wedstrijd is vanaf 20.30 uur via  DEZE LINK  naar de stream te zien:

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Leon de Leijer, Volley Tilburg Heren 1. “Aan teamspirit geen gebrek in Zaandam.” blijkens de foto.