Eerste speeldag Final Four in België

VoV, 27-03-2018. 10:30 uur.  Zowel Maaseik (foto boven) als Roeselare zijn zegevierend begonnen aan de Final Four in België. Roeselare versloeg Par-ky Menen met 3-0, dezelfde cijfers stonden op het scorebord bij Maaseik vs Lindemans Aalst. Met twee keer 3-0 hebben deze titelkandidaten de beste uitgangspositie voor de finales en behouden zij de kans om het seizoen tot een succes te maken.

Roeselare vs Par-ky Menen uitslag 3-0 via de setstanden 25-20, 25-20 en 25-19

Roeselare, de huidige landskampioen en bekerwinnaar had weinig moeite met Menen. Ze waren over de hele linie de betere ploeg, hetgeen via de scores voor aanval (40/38), blok (8/5) en opslag (aces 2/2, foutserves 9/13) duidelijk in cijfers werd uitgedrukt. Ook hunfoutenlast was lager (14/25) en hun servepass bijna 10% beter.

In de eerste set leek Par-ky Menen tot 9-13 een lastige tegenstander voor Roeselare te worden, maar de schijn was bij 16-14 van het scorebord geslagen. In de eindfase na 18-19 nam Roeselare nog ver afstand.  In de tweede set bleef de thuisploeg constant voor, tussenstadnen bijvoorbeeld 8-5 en 18-13. Hetzelfde was in de derde set het geval, waar het via 10-6, 16-11 en 23-16 naar de 3-0 en de eindzege ging

Maaseik vs Lindemans Aalst uitslag 3-0, setstanden 26-24, 25-13 en 25-17

Maaseik kon net als Roeselare na de gelijkopgaande eerste set met duidelijke cijfers de partij voor zich beslissen.  In de eindfase van de eerste set beslisten Gevert en teamcaptain Jelte Maan na 24-24 de strijd.  In de tweede set nam Maaseik vlot een voorsprong (10-5) en moest Lindemans Aalst in de achtervolging. Zonder succes overigens, gezien  de andere tussenstanden nadien, zoals bij 16-8. De 25-13 was afgetekend.  Toen de borden in de derde set op 16-11 stonden was de race gelopen. Via 22-14 werd de zege bijgeschreven.  Jelte maan scoorde 11 keer.

De stand na één ronde: 1>  Noliko Maaseik 3 punten, 2>  Knack Roeselare 3 punten, 3> Par-ky Menen 0 punten, 4> Lindemans Aalst 0 punten

In de barrage onderaan heeft VBC Waremme na 0-3 uit bij Amigos Zoersel de beste papieren om als vierde ploeg door te stoten naar de Challenge Group. VBC Waremme krijgt daarvoor twee kansen, thuis twee sets winnen of bij de 1-1 eindstand de golden set voor zich beslissen.

Bij de dames in België leed Asterix Avo doordeweeks een 3-1 nederlaag bij Oudegem en won VDK Gent (Celine Keijsers) thuis met 3-2 van Michelbeke. In het weekend was Avo met 3-0 te sterk voor Michelbeke en was er opnieuw een zege via een vijfsetter voor VDK Gent. Met 15-10 in de tiebreak bleven ze Oudegem net voor.

De stand in de play – off poule 1 is:  Avo 12 punten, Oudegem 11, VDK Gent 4 en Michelbeke 3.

In play off poule 2 won Datovoc met 1-3 bij Zoersel. Set twee en drie waren met 26-28 en 25-23 spannend, de andere twee gingen met 21-25 en 17-25 aan de bezoekers. Datovoc gaat na één wedstrijd met 7 punten aan de leiding, dan volgt Jaraco As met 3 punten en Zoersel, dat een wedstrijd meer speelde, staat op 2 punten. In Play off poule 3 won Hermes Oostende (Fanny Lafeber) met 3-0 van Antwerp. Ze gaan met 10 punten uit twee wedstrijden aan de leiding.