Eerste uitzege Armixtos D1 is een feit

VoV, 16-10-2023. 9:45 uur. Zaterdagochtend vertrokken we vanuit Amsterdam richting Nijmegen om daar om 15:00 uur aan te treden tegen Pegasus D1. Na onze overwinning van vorige week begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd.

We vliegen de eerste set uit de start blokken. Met een stand van 3-8 neemt de coach van Pegasus zijn 1e time-out. Met geconcentreerd en gefocust spel lopen we in deze set 11 punten uit. We winnen de set met maar liefst 12-25. In de tweede set zetten we ons spel door. Er wordt goed verdeeld door Puck en ons blok en defence staat als een huis. We winnen de set met een ace van Luke: 18-25.

In de derde set blijft Pegasus ons wat meer bij met 3 punten, echter halverwege de set (na time-out van Pegasus op 13-18), maken we slordige fouten en staat Pegasus voor het eerst in de wedstrijd voor met 19-18. Het wordt een spannende strijd, waarbij we helaas aan het kortste eind trekken 25-23.

De vierde set is bijna een kopie van de derde. We staan de gehele set met een ruime marge van 4 punten voor, maar dan komen we helaas niet tot scoren en wordt het wederom spannend. Pegasus begint beter tot scoren te komen en wint onverwachts de vierde set met 25-22.

Balend lopen we naar de kant, maar we waren niet van plan om de winst weg te geven. De knop wordt snel omgezet en we zijn gedreven om de vijfde set binnen te slepen. En dat gebeurt. Met mooie aanvallen en goede service series winnen we met 9-15. Na afloop zijn we trots dat we gewonnen hebben maar balen we dat we ook een punt hebben laten liggen na de voorsprong in set 3 en 4.

Volgende week staat de bekercompetitie op het programma. We spelen in Barneveld om 13:00 uur, 15:00 uur en 17:00 uur. Hopelijk zien we daar ook Armixtos supporters op de tribune!