Eerste verlies van dit seizoen voor ATC

VoV, 12-11-2019. 15:06 uur. Vrijdag 8 november mocht ATC-heren1 aantreden tegen Time Out. Een tegenstander die van elk team punten heeft afgesnoept. Bij binnenkomst in de sporthal valt op dat de tegenstander een team is met veel lengte veel spelers die zeker twee meter zijn of langer.

De eerste set start met Bart op spelverdeler, Klaas en Roy op midden en Sake en Remco op de passer loper positie en Michiel op diagonaal. De pass van ATC ligt goed, ook in de verdediging zit ATC er goed bij. De eerste set gaat gelijk op, echter wordt in het voordeel van Time Out beslist met 27-25.

In de 2e set komt Dick op midden erin en Remco maakt plaats op passer loper positie voor Klaas. Deze set heeft ATC pass en aanval onder controle en wordt de zet ook gewonnen met 14-25. De tegenstander heeft ook gezorgd voor een fanatiek thuispubliek die stil zijn als hun ploeg geen punten maakt en gaat joelen als ATC een punt tegen krijgt. ATC zorgt dat dit soms wat onsportieve publiek tot 14 keer juichen mag.

In de 3e set gaat ATC door waarin het de 2e set mee is gestopt. Blijft de pass en de verdediging goed verzorgd door ATC. In deze set weet de tegenstander 18 punten te maken dus heeft het thuispubliek wat meer te joelen. Eindstand van de set is 18-25 voor ATC. Opvallend is dat de tegenstander een speler in brengt die alleen voor de punten aan het net moet zorgen en ook op elke bal slaat. Hier heeft ATC niet goed grip op.

In de 4e set begint ATC goed en loopt uit naar een voorsprong van 10-17 echter de tegenstander brengt hun speciale aanvaller in. En ook het thuispubliek lijkt wakker te worden en gaat zich wat meer mengen. Hierdoor neemt de druk voor ATC-heren toe. En door persoonlijke fouten van ATC kantelt de set. Met 25-20 wordt deze set verloren.

En de beslissende 5e set moet worden gespeeld. In deze set begint ATC dramatisch, tot hilariteit van het publiek en de tegenstander. Uiteindelijk verliest ATC-heren1 met 15-12. Waarin ATC terugkomt van een 6-0 achterstand.

Resumerend in deze wedstrijd heeft ATC de pass goed onder controle en verdedigend worden er ook veel punten gepakt. Daarnaast zijn enkele inwoners van Diepenheim weer één woord rijker….. lekker, lekker, lekker is nu aan hun enigszins wat beknopte vocabulaire toegevoegd.

gh @ VoV, verslag ATC Heren 1. Foto Jan van den Noort.