Eerste verliespartij voor Sovoco D1

VoV, 04-10-2021. 17:15 uur. Dit weekend mochten we aantreden tegen het vorige team van coach Floris. Vives D1 is ook voor ons geen onbekende, er zijn menig partijtjes gespeeld om p/d of de beker. Hoewel we ook deze week verre van compleet waren op de trainingen, hadden we ons goed voorbereid en gingen we vol vertrouwen de wedstrijd in. Eerst gingen we nog even op de foto in onze mooie nieuwe tenues en kliederden we de shirtjes voor de Talenten van de Week vol.

We startten met Kyra, Daphne, Sandra, Britt, Lieke en Daniela. En in tegenstelling tot onze eerdere wedstrijden, schoten we uit de startblokken. We hadden servicedruk en we lieten meteen agressief en afwisselend aanvalsspel zien. Zo bouwden we een ruime voorsprong op: 16-8. Het kantelpunt was echter een serviceserie van Vives, waar wij geen antwoord op hadden.

We hebben heen en weer geschoven met speelsters in de pass, maar het mocht niet baten. Voor we het wisten was de voorsprong verdwenen en werd het spannend. Als de pass wel netjes gebracht werd, zat er onvoldoende overtuiging in de aanval en ook op andere vlakken werden we slordig. Toch hadden we nog alle kansen om de set te pakken. Dat deden we alleen niet. 23-25 voor Vives…

De rest van de wedstrijd is eigenlijk net zo wisselvallig verlopen. Mooie blokpunten en services werden afgewisseld met veel fouten en een instabiele pass. We moesten hard werken, want het kwam bij niemand van ons gemakkelijk en Vives haalde veel van de grond. De 2e set wisten we binnen te slepen met 25-21.

Maar de gelijke stand in sets bleek in geen enkel opzicht een bevrijding, want in de 3e set overkwam ons iets wat velen van ons nog nooit hebben meegemaakt: We kwamen met 0-12 achter! Echt niets lukte meer. Op alle vlakken ging het mis, beginnend bij de pass. Na deze oor wassing probeerden we uit alle macht weer in de wedstrijd te komen, maar het leed was al geleden: maar liefst 14-25 voor Vives.

Tja, als je een collectieve off-day hebt, moet het maar van hard werken en vechten komen. Maar daar was Vives gewoon beter in vandaag. Aangemoedigd door hun meegereisde publiek, waardoor het af en toe leek alsof we in IJsselstein speelden in plaats van in onze eigen Bunt. De 4e set was spannend en er lagen kansen voor ons, maar nog steeds wilde veel (net) niet lukken. We leken door te kunnen drukken, maar de set ging toch naar Vives met 25-27.

Bam, daar was zo maar onze 1e verliespartij. Vooral balen omdat we ons eigen niveau echt niet gehaald hebben. Charla en Daphne wisselden elkaar op de dia veel af deze wedstrijd. Kirsten en Jiska kwamen er eind 2e set in voor Sandra en Kyra. Later in de (dramatische) 3e set werden ze weer terug gewisseld. Helaas mocht het allemaal niet baten. Dus maar niet te lang in blijven hangen, hard gaan trainen en zaterdag in Woerden het weer beter doen!