Vizier op volleybal

 

Eerste vijfsetter Volley Tilburg heren 1

VoV, 12-12-2023. 5:20 uur. Zaterdag speelde Volley Tilburg heren 1 in Utrecht tegen de nummer 3 VV Utrecht de eerste vijfsetter van dit seizoen. Helaas liep dat net niet goed af.

De mannen van de coaches Vincent Henskens en Bojan Samardzic kwamen met 2-1 voor, maar verloren set 4 nipt. Ook de tiebreak was voor Utrecht. (3-2 verlies, 25-16, 21-25, 12-25, 25-23 en 15-11). Heren 1 blijft zesde, maar heeft inmiddels minder verliespunten dan nummer 5 Spaarnestad.

Vincent: “Qua scoreverloop een bizarre wedstrijd. De eerste set waren we kansloos, set 2 ging redelijk gelijk op maar die wonnen we, om vervolgens in de 3de set geen spaan heel te laten van Utrecht. De spanning zat vooral in de vierde set, waarin we net te kort kwamen. Op zich is twee sets winnen van de nummer 3 geen slecht resultaat, maar de wetenschap dat er meer in had gezeten geeft een ontevreden gevoel. Volgende week komt Gemini Kangoeroes naar T Kwadraat. Dan zullen we weer vol aan de bak moeten.”

Daarmee slaat Vincent de spijker op de kop. Om de doelstelling om bij de eerste vijf te eindigen waar te maken is winst op Gemini hard nodig. Maar winnen is zeker geen vanzelfsprekendheid tegen de huidige nummer 8. Gemini heeft 4 punten minder dan Volley Tilburg en zal ook willen winnen om zicht te houden op het ‘linkerrijtje’. Kortom: we verwachten komende zaterdag een spannende pot in T Kwadraat (18.00 uur).

gh @ VoV, Verslag van Leon de Leijer. Foto van Tim van den Berg: Niels van Son scoort nog maar eens een punt, vlnr kijken Roel Mosselveld, Gijs Moonn, Joeri Polman, Rogire Raemaekers en Luuk Koolen toe.