Eerste winst in 2022 voor Parkinson en Dijkema

VoV, 04-01-2022. 6:15 uur. In Polen behaalde Radom (9de, 14-13) , de ploeg van Michael Parkinson, een belangrijke uitzege op het veel hoger geplaatste Project Warszawa (3de, 14-29). Het duel kantelde na twee sets in het voordeel van de bezoekers, nadat de eerste twee doorgangen met 28-26 en 25-19 waren verloren. Radom sleepte er in de vierde set via 24-26 een tiebreak uit, die ze met 13-15 wonnen.

In de eerste set kwam Radom bij 23-24 en 24-25 op setpoint. Vervolgens pakte de thuisploeg de zege. In de vierde set stond Radom met 23-20 achter, kreeg matchpoint tegen op 24-23 maar slaagde erin om dat naar 24-26 om te draaien. En in de tiebreak pakten ze na 12-12 twee punten verschil die ze op de side out vasthielden. Michael Parkinson scoorde 12 keer.

In Rusland heeft Laura Dijkema met Leningradka de uitwedstrijd bij Minchanka met 1-3 gewonnen. Haar ploeg staat nu 7de (12-19), de tegenstander van gisteren bezet de 9de plaats (12-13). Na twee keer 18-25 kon de thuisploeg met 25-21 iets terugdoen, waarna Leningradka met 22-25 de partij voor zich besliste. Dijkema stond vier sets in de basis en scoorde 1 keer.

In Italië is de vierde ploeg voor de Final Four om de Coppa Italia bekend. Eerder plaatsen zich Conegliano, Novara en Chieri ’76 al. Gisteravond ging het vierde ticket naar Busto Arsizio, dat uit bij Scandicci met 1-3 won. Na twee keer 22-25, volgde er 25-19 en 19-25 voor de eindstand. Alexa Gray en Camilla Mingardi waren met 23 en 22 treffers de topschutters bij Busto A., Louisa Lippmann scoorde 16 keer voor Scandicci, haar ploeggenote Elena Pietrini kwam tot 14 punten.

In de halve finales morgenmiddag in Rome speelt Conegliano vs. Busto A. en Novara vs. Chieri ’76.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Parkinson CEV.