Eerste winst Kalinko D1 in 2024 is een feit

VoV, 15-01-2024. 6:48 uur. Op zaterdag 13 januari speelde dames 1 van Kalinko om 14.30 uur tegen Compaen D1 in Houtrust. De eerste wedstrijd van de tweede helft van het seizoen.

Ondanks dat Lisa kortgeleden is geopereerd is ze vandaag al aanwezig om aan te moedigen. Ook wordt het team vandaag versterkt door Danique (D2) en verwelkomen ze nieuw teamlid Mexime als passer loper. Daarnaast is Sanne v Rijn speciaal vanuit Oostenrijk terug gevolgen om de libero positie over te nemen van Elena, die haar vinger heeft gebroken.

De eerste set begon moeizaam. Compaen heeft een goede service druk en dit maakt passen erg lastig. Daarnaast maakte de dames van Kalinko veel slordige fouten, waardoor de voorsprong in handen van Compaen werd gelegd. De hele wedstrijd bleef er een achterstand van 4 à 5 punten. Op de stand van 16-20 scoorde Compaen 5 punten achter elkaar en kwam deze set snel tot een einde.

De eerste set snel vergeten. We hebben het spelletje nu meer door en de taken zijn duidelijk. Het lukte met de blokkering om de aanvalster meer onder druk te zetten en passen en verdedigen ging beter. Hierdoor had de spelverdeler meer opties om aan te spelen en konden we meer scoren. Ook de service druk lag hoger en er werden minder fouten gemaakt. Met een service serie van Kirsten werd de winst behaald. Hierdoor was het deze set 25-16 voor Kalinko.

Waarin wij in set één veel fouten maakte, kregen we nu in set 3 veel punten cadeau. Compaen maakte veel service fouten en wij stonden goed te scoren. Prachtige omloopjes van Nienke en met Mexime op buiten was er veel aanvalskracht. De spelverdeler van Kalinko had meer mogelijkheden waardoor er veel rust in ons spel kwam. Tot 10-7 bleef Compaen in de buurt, maar met een service serie van Iris en daarna opvolgend van Sanne de Rooij, namen de dames een grote voorsprong. Deze set eindigde in 25-13 voor Kalinko.

De winst is nog niet binnen. De vierde set begon gelijkwaardig, maar in de loop van de set konden de dames een steeds grotere voorsprong pakken. Op de stand van 24-16 hoefde er nog maar een puntje gepakt te worden, maar scoorde Compaen toch nog 4 punten. De 25 was al een keer bereikt maar de scheidsrechter keurde een bal af. Met een prachtige aanval werd de overwinning van de wedstrijd toch behaald. Met een eindstand van 25-20.

Met deze 4 punten in de pocket staan de dames van Kalinko op dit moment eerste in de poule. Wel worden zij achtervolgt door Sovoco D1, die een wedstrijd minder hebben gespeeld. Zaterdag 20 januari om 17.15 uur speelt Kalinko uit tegen VCV dames1 in sporthal West in Veenendaal.