Eerste zege op vreemd grondgebied voor Dash D1

VoV, 27-11-2022. 11:55 uur. Zaterdag 26 november was het tijd voor de dames van Dash 1 om aan te treden in de Alterno hal in Apeldoorn. Om 16:30 uur begon de wedstrijd tegen Alterno dames 2.

De eerste set begon met een kleine achterstand. Deze achterstand werd al snel weer ingehaald, maar gedurende set kon dit niet vastgehouden worden. Een kleine voorsprong voor Dash werd namelijk de hele set weer afgewisseld met een kleine achterstand voor de dames. Met veel service fouten van eigen kant, maar ook van de tegenstander wist Dash uiteindelijk aan het langste eind de trekken en won de set met 21-25.

Set twee was eigenlijk een kopie van de eerste set. Door onder andere wederom veel service fouten, persoonlijke fouten en doordat eigen taken niet verder uitgevoerd, wist Dash geen voorsprong te halen in de set. Dit resulteerde uiteindelijk in een achterstand van 21-23. Door toch nog een goede service reeks en hard werken konden de dames in deze eindfase van de set nog terugkomen tot 23-23 en wisten ze zelfs nog 23-25 te winnen. Deze set wist de scheids mee te zakken in ons niveau, wat uiteindelijk ook nog resulteerde in een gele kaart voor de coach van Alterno.

De derde set begon beter dan de twee sets daarvoor en in deze set wisten de dames midden in de set eindelijk een gat te slaan naar 12-18. De dames wisten blokkerend iets meer grip te krijgen op de aanvallers van Alterno, waardoor ze deze set wisten te winnen met 19-25.

De 4 punten waren in ieder geval binnen, maar ook het laatste punt wilde de dames maar al te graag hebben. Deze kregen ze echter niet. De set begon met een achterstand van 6-1 waarna de tegenstander bleef uitlopen. De pass lag deze set minder, balen werden niet afgemaakt aan het net en wederom was er weinig service druk. De dames van Alterno bleven uitlopen en uiteindelijk werd het gat zo groot dat het vijfde punt in Apeldoorn bleef door een setverlies van 25-19.

Al met al zeker niet een van de betere wedstrijden van de dames van Dash, maar ondanks dat ze hun eigen niveau niet haalde, wisten ze met ondersteuning van het aanwezige Dash publiek de eerste 4 uitpunten binnen te halen.

Aanstaande zaterdag 3 december staat een vrije zaterdag op de planning, maar die week daarop (10 december) zullen de dames om 18:00 uur tegen VoCASA dames 2 spelen in eigen hal. Het publiek zal weer hard nodig zijn dus tot dan.

gh @ VoV, verslag door Pien Meijer, Dash Vorden. Foto idem.