Eerste zege team Anna Mebus en Puck Hoogers

VoV, 18-10-2021. 13:27 uur. In de Duitse Bundesliga behaalde NawaRo Straubing, de ploeg van trainer/ coach Bart Jan van der Mark en de Nederlandse speelsters Anna Mebus en Puck Hoogers afgelopen zaterdag hun eerste zege. Promovendus Neuwied was niet opgewassen tegen hen en vertrok met een 3-0 nederlaag huiswaarts.

De sets kenden een nogal zeer verschillend verloop. In de eerste set leidde spelverdeelster Anna Mebus haar ploeg naar een 25-10 zege, in de derde set kon Straubing maar nipt de winst claimen met 25-23. Daartussen was ook een ruime zege met 25-16. Anna Mebus scoorde 6 keer, ze was drie keer (= 100%) succesvol met haar (2de bal) aanval en blokkeerde daarnaast ok nog drie keer raak. Puck Hoogers had een invalbeurt en scoorde daarin 1 keer.

MTV Stuttgart stond geen set af aan het nog ongeslagen USC Münster. In de eigen Scharrena werd het 3-0. Ook hier ruime verschillen met 25-20, 25-20 en 25-13, die wel duidelijk aangeven dat Stuttgart deze keer een maatje te groot was voor de bezoekers.

Juliët Lohuis scoorde een dozijn punten, o.a. 2 aces en 4 blokpunten. Hester Jasper had 10 keer succes. Eline Timmerman kwam niet in actie. Stuttgart had een effectief wapen ter bestrijding van de bij Münster veel scorende Iris Scholten. Zij stond maar twee sets in de basis en maakte daarin 3 punten, met een aanvalspercentage van 11%.

Bij SC Potsdam vs. Suhl leden de bezoekers een 3-0 nederlaag. Setstanden 25-15, 25-17 en 25-21. Sarah van Aalen kreeg geen speeltijd bij Potsdam, bij Suhl waren Laura de Zwart en Annick Meijers wel van de partij. Laura scoorde 6 keer, Annick maakte er 5.

Verder won ladies in Black Aachen met 3-0 van SW Erfurt (19, 21, 21) en leed VC Wiesbaden op eigen veld een 1-3 nederlaag tegen de Rote Raben uit Vilsbiburg. Vorige week vrijdag had Dresden al met 0-3 bij Schwerin gewonnen.

Bij de mannen had Lüneburg een dubbelprogramma afgelopen weekend. Zaterdag verloren de ploeg van Auke van der Kamp met 3-0 tegen Herrsching, waar Luuc van der Ent voor uitkomt. Van der Ent maakte 6 punten, van der Kamp 9. En zondag gingen ze op bezoek bij Haching München, daar won Lüneburg met 0-3 (20-25, 30-32, 17-25). In dat duel scoorde Auke van der Kamp 8 keer nadat hij in de tweede set was ingevallen en in de derde in de basis begon.

Helios Giessen verloor bij Netzhoppers met 3-2. Stijn van Tilburg stond 2 sets in de basis bij Giesen en scoorde 8 keer.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto website NawaRo Straubing, Anna Mebus.