Eerste zege voor Set-Up ’65.

VoV, 10-03-2022. 4:25 uur.  Deze keer dus wel. Deze keer lukte het de ploeg van Brahim Abchir wel om de winst in eigen huis te houden, eindelijk na 16 nederlagen de eerste winst. Peelpush valt de eer te beurt, dat zij de ploeg zijn waartegen Set-Up de eerste zege van het seizoen 2021-2022 behaalde. In de Schalm won het team van trainer Brahim Abchir met 3-2.

Set-Up had de dikke nederlaag tegen VC Sneek achter zich gelaten en was gisteravond tegen Peelpush vast van plan om dat vlekje weg te werken. De start viel nog tegen door een 4-9 achterstand, maar de serveserie van Jorieke Bodde van 5-11 naar 12-11 maakte dat in een keer weer ongedaan. Set-Up pakte na 14-14 het verschil (16-14, 20-16), ging bij 20-18 de time out in en bleef via 22-19 en  23-22 met 25-22 tot het eind van de set aan de leiding.

In set twee maakte Peelpush het verschil na 19-19. Op 19-21 ging  Brahim Abchir de time out in, hetgeen geen ommekeer opleverde. Peelpush scoorde de 19-22 en sloot op 21-24 met een ace af. In de derde set kwam de thuisploeg bij 19-19 op gelijke hoogte na 9-11 en 15-17 achterstanden. De setpoints op 24-23 en 25-24 werden door Peelpush onschadelijk gemaakt, waarna ze zelf op 25-26 wel de kans op winst verzilverden.

In set vier werd het na de ruime 21-14 voorsprong voor de Ootmarsumse dames bij 22-20 nog even weer spannend of Peelpush zou aansluiten. Dat lukte niet, met 25-22 dwong Set-Up de tiebreak af. Daarin sloeg Set-Up meteen een gaatje naar 4-1, wisselde met 8-5 van speelhelft, maar zag Peelpush ‘erop en erover’ gaan bij 9-9 en 9-10. Set-Up rechtte nog één maal de rug, Marlies Eertman maakte 14-13, Pien Vos bezorgde Set-Up vervolgens de eerste winst van het seizoen.

Peelpush speelt zondag de belangrijke wedstrijd tegen SV Dynamo, inzet daarvan is om een plaats bij de eerste negen veilig(er) te stellen. Peelpush staat nu achtste (18-23) en SV Dynamo is de nummer negen met 19-23. Punten pakken om de positie te behouden c.q. te verbeteren zal voor beide teams de insteek zijn.

Zondag reist Set-Up ’65 voor hun volgende kans op een zege naar Vroomshoop voor de wedstrijd tegen Eurosped. Voor deze beide ploegen zit een top negen plaats er niet meer in en is de eer van winst in de Twentse derby de inzet van de strijd.

Verder staan voor zaterdag op het programma Voltena vs. Sliedrecht Sport, waar de gasten hun verlies in Borne van vorige week zullen willen rechtzetten. VV Utrecht krijgt tegen Team 22 de kans om in de Domstad een volleybalstunt uit te halen en VC Sneek zal tegen VCN de punten in Friesland willen houden om in de Top 4 te blijven staan.

Voor zondag staat dan nog FAST vs. Apollo 8 op het programma. Waarbij de gasten gesterkt door de 3-0 winst op Sliedrecht van vorige week, vol zelfvertrouwen aan de klus zullen beginnen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.