Vizier op volleybal

 

Einde aan lange zegereeks van Kalinko D1

VoV, 12-02-2024. 5:48 uur. Op zaterdagmiddag was het weer tijd voor een thuiswedstrijd voor dames 1 van Kalinko tegen Merkala Zaanstad D1. Ondanks een aantal blessures, moest het team zich aanpassen aan een nieuwe startopstelling: Mexime en Desy als passer lopers, Kirsten als spelverdeler, Sanne op de diagonaal, Sharon en Nienke op midden en Elena op de libero positie.

Voordat de wedstrijd echt van start ging, mochten de mini’s van de week serveren en een punt spelen op het veld.

De wedstrijd mocht daarna starten en de eerste set begon met een voorsprong van 12-7 voor Zaanstad. Door en lange serviceserie van Kirsten en Mexime werd het snel 17-13 voor Kalinko. Door minder goede pass en blokkering aan de kant van Kalinko stonden de teams gelijk met 17-17. Uiteindelijk lukte het niet om de punten af te maken en de set te pakken, waardoor de set met 25-21 eindigde voor Zaanstad.

De tweede set verliep niet veel beter dan de eerste. Zaanstand liep snel uit naar een voorsprong van 18-10, maar Kalinko vocht terug en bracht de spanning terug met een score van 24-23. Helaas lukte het weer niet om de set te pakken en eindigde het met 25-23 voor Zaanstad.

De derde set werd ook een spannende set. Noor werd ingezet op de liberopositie. Kirsten wist de middens goed te vinden en er werden mooie punten gescoord. Ondanks een verbetering in de blokkering en pass aan de kant van Kalinko D1, was het niet genoeg om de set te winnen en verliest Kalinko met 27-25.

In de laatste set ging het spel gelijk op tot 6-6-, daarna wisten de dames van Kalinko snel de voorsprong te pakken en te behouden tot de stand van 6-10 en 17-20. Uiteindelijk winnen zij de laatste set met 20-25 en pakken wij een punt van Zaanstad D1.

Ondanks deze nederlaag, behoudt Kalinko D1 de koppositie. De eerste volgende wedstrijd is pas over twee weken en dan spelen zij tegen Sovoco D1, de nummer twee van de competitie. Het wordt een leuk wedstrijd, komen jullie kijken?

gh @ VoV, verslag van en foto via Elena, Kalinko D1.