Vizier op volleybal

 

Eindelijk. We mochten weer met DIO H1.

VoV, 25-09-2023. 5:50 uur. Na een lange, intensieve voorbereiding met verrassend weinig oefenpotjes mocht Wijzijntop / DIO Bedum H1 afgelopen zaterdag in Amersfoort het seizoen openen tegen de plaatselijke AVV. De keistedelingen zijn de regerend kampioen en vorig seizoen waren onze onderlinge duels twee prachtige potjes, vol hoogstaand volleybal en spanning. Een goede graadmeter voor ons niveau dus direct in het begin.

De selectie van Wijzijntop/ DIO Bedum H1 is ten opzichte van vorig seizoen iets anders. Michael ter Veer stopte en Niels Kuypens maakte een schitterende transfer naar Lycurgus H1. Omdat we beseffen dat je zo’n tweetal niet zomaar vervangt, hebben we drie nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. Terug van weggeweest is diagonaal Jesper Schut (vorig seizoen Lycurgus H1). Van Veracles kwam de talentvolle passerloper Jente Roelfsema en van VIOS haalden we hardhitter Leon Koopman.

Door blessures bij de andere passerlopers Joris Marcelis, Nico Hoekstra, Lennart Harmsen en de 4-weekse vakantie van diagonaal Jochem van Diepen werden alle nieuwelingen tijdens de oefenwedstrijden gelijk in het diepe gegooid. We waren daardoor wat zoekende, maar we merkten ook dat we elke set onze taken beter uitvoerden. Met de puntjes op de i tijdens de laatste trainingen, waren we klaar voor de reis naar Amersfoort. Benieuwd waar we zouden staan.

DIO begon met Thijs Homan (sv), Nico Hoekstra, Jente Roelfsema (ha), Martijn Voogd, Jochem van der Veen (hb), Jesper Schut (dia) en Mark Leenders (lib).

Wellicht door de zenuwen aan onze kant, maar AVV Keistad begon de wedstrijd uitstekend en bleef de hele eerste set aan de goede kant van de score. Via 12-9, 19-16 en 23-18, werd het 25-20 voor Keistad.

Set twee en drie lagen de verhoudingen anders. Door een wissel (Leon voor Jente) en wat andere tactische accenten nam DIO  brutaal het initiatief. Met veel servicedruk en een uitstekend spelende Jesper Schut pakte DIO de 1-2 voorsprong in sets.

In de vierde set had DIO geen schijn van kans. Met 25-18 maakte AVV de stand weer gelijk. Daar konden ook de goed ingevallen Edwin ten Kate, Martijs Blok en Gerben Jimmy Geertsema niets meer aan veranderen.

De wissels bleven staan voor de vijfde set en speelden op inzet en bravoure naar een 2-4 voorsprong. Bij de kantwissel op 7-8 was er nog steeds een minieme voorsprong, maar via 9-9 en 12-10 nam AVV Keistad weer het initiatief over. DIO rechtte de rug en kreeg op 13-14 zelfs het eerste matchpunt, maar kon deze helaas niet verzilveren. Ook het tweede matchpunt op 14-15 was niet aan ons besteed en de bloedruikende Keistedelingen schoven stiekem naar een 17-15 winst.

Wederom een prachtige pot tegen AVV Keistad. Hoewel er kansen waren op winst, is het vertoonde spel ook winst. DIO weet dat het met de vernieuwde selectie ook weer een goed eigen niveau kan neerzetten en hoopt dit de komende weken door hard trainen en met de kwaliteitsimpuls van de nu nog afwezige spelers verder te versterken.

Keistad bedankt voor de mooie en leuke pot. De bromance tussen beide teams blijft aan <3

gh @ VoV, verslag van DIO Bedum Heren1.

AVV Keistad vs. DIO Bedum: 3-2 via 25-20, 19-25, 22-25, 25-18 en 17-15