EK Beach: Geen finale Brouwer-Meeuwsen

PassMeeuwsen

VoV, 19-08-2017. 21:50 uur.  Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen kwamen Lupo – Nicolai, de tegenstander van de halve finale van het EK, dit seizoen al eerder tegen op een ‘medaillemoment.’ In het World Tour driesterren toernooi in Xiamen, China stonden beide teams in de finale tegen over elkaar. Nederland won toen het goud middels een 2-0 zege (14, 17). Lupo – Nicolai verdedigen in Letland de titel, tevens behaalden ze zilver in Rio.

Maar dat telde vanmiddag niet meer, alle scoreborden stonden, zoals dat dan heel afgezaagd heet, weer op 0-0. Overigens mooi dat NOS.nl de wedstrijd live op livestream uitzond.

De eerste set na verzilvering van het vijfde setpoint naar Brouwer – Meeuwsen. Daarvoor waren de teams erg aan elkaar gewaagd, in ieder geval nadat Daniele Lupo en Paolo Nicolai de 7-4 achterstand hadden omgebogen in een 7-8 stand, waarop Oranje de time out in moest. Oranje ging met 11-10 de verplichte pauze in, het blok van Nicolai maakte even later 12-13. Een perfecte korte Nederlandse serve precies acht het net scoorde 14-13 , op 16-14 nam Italië de time out op. In de eindfase na 19-19 kwam Oranje na een foutserve van italië op setpoint, het duurde nog tot 25-23 voordat de set binnen was.

De Italianen sloegen in het begin van de tweede set een gaatje naar 3-8 en behielden steeds een ruim verschil op het scorebord. Vooral de slim langs het blok gespeelde shotjes van Lupo scoorden met grote regelmaat. Via 5-9, 9-12 en 11-17 koersten de Azzurri rechtstreeks op de tiebreak af. De 15-21 maakte de 1-1 stand tot een feit en dus verlengen.

Een ‘in’/ ‘uit’ bal veranderde een 2-2 stand (bij in) in 1-3 voor Italië omdat de scheids de lijn had zien bewegen. En eigenlijk liepen Brouwer – Meeuwsen de hele set verder achter die achterstand aan. Na een Italiaans ace voor 7-10 nam het BTN duo de time out op, maar dat bracht niet de gewenste ommekeer. Italië bleef slim de kansen benutten, pakte na een uitgeslagen aanval van Nederland nog een puntje extra mee (9-13) en won met 11-15. Won verdiend.

Brouwer – Meeuwsen spelen morgen om 13:00 uur voor het brons tegen Koekelkoren – van Walle, waarvan ze in de poulefase wonnen.