Vizier op volleybal

 

EK Beach U22 in Zeeland naar september

VoV, 28-03-2020. 4:00 uur. De Nevobo heeft in overleg met de Europese bond CEV en de lokale autoriteiten in Vlissingen besloten het EK Beachvolleybal onder 22 dat van 3 tot en met 7 juni gehouden zou worden te verplaatsen. Het toernooi wordt nu van 2 tot en met 6 september georganiseerd. De locatie van het stadsstrand in Vlissingen blijft ongewijzigd.

Door de maatregelen die door de Nederlandse overheid zijn genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan, waarbij evenementen tot 1 juni worden verboden, is het onmogelijk geworden om het EK door te laten gaan vanaf 3 juni. Er is te weinig voorbereidingstijd om het toernooi volgens planning te laten doorgaan.

Het EK U22, voor beachvolleyballers die op of na 1 januari 1999 zijn geboren, is de laatste jeugdcategorie. Hierna volgt het ‘volwassen’ toernooi. Het kampioenschap wordt sinds 1999 georganiseerd, Nederland heeft één keer het podium behaald: in 2011 veroverden Rimke Braakman en Michelle Stiekema de gouden medaille. Opvallend is dat de winnaars van de afgelopen jaren vaak ook zijn doorgedrongen tot de absolute wereldtop.

Vlissingen heeft het enige echte stadsstrand van Zeeland, vanaf het strand loop je via de Boulevard zo het centrum van Vlissingen in.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto FIVB.