Vizier op volleybal

 

EK-finales K&Q of the Court in Utrecht

VoV, 01-09-2022. 16:04 uur. Van 6 tot en met 11 september wordt in Utrecht de eerste CEV Queen & King of the Court European Finals 2022 gehouden in de BetCity Arena op het Jaarbeursplein.

Ongekend deelnemersveld: Dit Queen & King of the Court is het eerste officieuze Europees kampioenschap. Het deelnemersveld is dan ook ongekend. Bij de mannen zijn er maar liefst zeven voormalige Kings aanwezig, met daarnaast nog de wereld- en olympisch kampioenen Mol/Sørum uit Noorwegen, die na drie derde plaatsen voor hun eerste titel als Kings gaan. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn als eerste geplaatst in Utrecht.

Ook bij de vrouwen veel Queens in het deelnemersveld. Pleun Ypma en Emi van Driel wonnen in juni nog het toernooi in Hamburg, de Duitse Ittlinger en Schneider zijn de Queens van Doha van afgelopen januari. De lijst wordt aangevoerd door Katja Stam en Raïsa Schoon, de Nederlandse nummer 2 van de wereld.

Het toernooi start met vijftien teams per sekse die strijden voor een plek in het hoofdtoernooi. De kwalificatie wordt op dinsdag en woensdag tot 17.00 uur gespeeld op veld 2 dat gratis toegankelijk is voor publiek.

Vanaf woensdagavond wordt het hoofdtoernooi gespeeld in de BetCity Arena. De poule-indeling  en het totale speelschema van het toernooi staan op de afbeeldingen.

gh @ VoV, bron en foto’s via Coen Kaaij, persvoorlichter Queen & King of the Court