EK: Mooie winst Stubbe / van Iersel

VoV, 18-07-2018. 5:30 uur. Het was een ‘Mixed Day’ bij het EK Beach deel van Volley 2018. Alle vier Nederlandse dames duo’s kwamen in actie en daarnaast speelden ook nog een drietal herenduo’s al hun tweede poule wedstrijd. Om 17:30 uur begonnen Joy Stubbe / Marleen van Iersel in poule H in Apeldoorn aan hun EK.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel  zijn het EK gestart met een mooie zege. In Apeldoorn werd het twee keer 21-18 tegen het Tsjechische duo Martina Bonnerová en Sarka Nakladalova. Stubbe / van Iersel zijn in hun poule het hoogst geplaatste duo, 8ste, de Tsjechische dames staan op de het laagste plaats te weten 25ste .

Aanvankelijk was er een lichte achterstand voor het Nederlandse duo ( 6-8) en ook bij de technische time out keken ze tegen een minimaal verschilletje aan (10-11). De omslag in de set volgde na de 13-15 achterstand met een serie van vier punten naar 17-15. Die voorsprong werd tot de eindstreep vastgehouden, op 20-18 maakte een doortikkertje van Marleen van Iersel de setwinst perfect.

In de tweede set domineerden Stubbe / van Iersel vanaf het begin. Eerst maar gering (4-3), maar gaandeweg werd het verschil steeds groter en bij 13-7 bedroeg het al zes punten. De Tsjechische dames gaven zich niet geslagen en het Oranje duo moest nog even vol aan de bak om de inhaalrace van de tegenstander te stoppen. Dat lukt bij 17-14,  Stubbe scoorde met een bekeken balletje de 19-15 en met een harde aanval even later de 21-18.

Stubbe: “We hebben de regie in handen gehouden ook toen er een klein fladder windje in het stadion kwam. We creëerden een ruime voorsprong en dat speelt lekker. Maar ook toen we achter stonden in de eerste set bleven we heel rustig en kalm. Dat is fijn.” Haar maatje Van Iersel: “Een mooie start van het toernooi zo, ik had eigenlijk nog beter gewild maar het was wel effectief. Ik geniet hier in het Apeldoornse stadion.”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.