EK: Oranje vs Azerbeidzjan in halve finale

VoV, 29-09-2017. 17:42 uur. Nederland moet het morgen in de halve finale van het EK opnemen tegen gastland Azerbeidzjan. De thuisploeg was vanmiddag een maatje te groot voor Duitsland. Met 3-0 via de setstanden 25-20, 25-18 en 25-21 kregen onze Oosterburen klop. Ook in de poulefase had Duitsland al van deze tegenstander verloren.

Duitsland raakte in de eerste set een 0-4 voorsprong kwijt omdat ze geen vat kregen op Rahimova, die in deze set alleen al 11 punten voor haar rekening nam. Bij 9-12 ging Duitsland nog steeds aan de leididng, bij 16-14 waren de rollen omgedraaid. En via 21-18 verloor de ploeg van Felix Koslowski met 25-20.

Door veel servedruk van Mammadova kwam Duitsland in de tweede set op vier punten achter bij 14-10, het laatste punt viel als ace precies op de lijn. Duitsland zelf kon geen servedruk zetten en had aanvallend te veel problemen om het Azerbeidzjan echt lastig te maken. Na de 20-14 en 25-18 heeft de Duitse ploeg een klein wondertje nodig om deze ronde te overleven.

Dat kleine wondertje bleef uit, ook was er geen groot wonder. Azerbeidzjan ging gewoon door op de ingeslagen weg en bouwde in de derde set weer een hele ruime voorsprong op. Bij 17-10 was de halve finale voor het oprapen. Via 22-15 leden de Schmetterlinge, het alias van de Duitse damesploeg,  een 25-21 nederlaag.

De 3-0 betekende het ‘aus’ voor onze Oosterburen. Nederland speelt morgen dus tegen Azerbeidzjan en moet maar niet teveel terugdenken aan eerdere wedstrijden in en tegen dat land.